in ,

На вниманието на Спас Русев: 5 треньора, които ще вдигнат “Левски”

“Левски” е на кръстопът, брато. Спас Русев търси треньор, след като тимът уволни Делио Роси. Вече писахме кои 5 варианта не са добри за бъдещето на клуба. Сега е ред да ударим едно рамо на президента на “сините”, пък ако сме от помощ, ще сме щастливи. Тези 5 си важат отвсякъде…

Зинедин Зидан

Свободен е, а това е плюс. “Левски” няма да плаща трансферна сума за него. Освен това на “Герена” мечтаят за нова европейска приказка вече 8 години, а кой е по-способен да им я напише от спечелилия три последоватени Шампионски лиги Зизу? Както обичат да казват журналистите, французинът има опит на “Герена”, където гостува с “Ювентус” през 1999 година. Обстановката му е позната. Освен това Русев си пада по лъскавите покупки, а Зидан е точният човек. Въпреки солидните си успехи обаче, легендата на “Юве” и “Реал” няма да има думата в клуба. Вместо това Краси Иванов и Спас Русев ще му водят играчи и самосиндикално ще решават на кой да подновят договора и кой да си ходи. Така че дори и Зидан може да не вдигне “Левски”.

Дженаро Гатузо

В италианските медии вече се говори, че Антонио Конте може изненадващо да поеме “Милан” това лято. По този начин място за свирепия Дженаро Гатузо на “Сан Сиро” няма да има. А той вече доказа, че има качества да води голям отбор. Освен това на 11 август “росонерите” гостуват на “Левски”. Перфектният момент да доведат и Гатузо и той да дебютира именно срещу досегашния си клуб. Освен това Гатузо има свиреп характер и ще намери начин да мотивира Жорди Гомес да започне да тича поне в свински тръс. Същото важи и за Антони Белмонт. При Божката Митрев обаче нещата са неспасяеми. Буквално.

Хорхе Сампаоли

Казват, че е двойник на Орхан Мурад, което може би не го прави точният за “Левски”, защото незрящите на “Герена” и сега не са един и двама. Да вземем например Антони Белмонт. Няма как да ни убеди човек, че това момче е с безпроблемно зрение. И при Белаид се наблюдават някакви зрителни аномалии. Все пак обаче Сампаоли вече е бил треньор на Лионел Меси. Видял е, че тази работа не е толкова сладка и сега трябва да пробва другата крайност – да води играчи, лишени от всякакъв футболен талант. Там си личи кой е треньор и кой не. Сампаоли ще респектира играчите с татуировки, а освен това ще помага на стюардите при необходимост. Не е като да няма нужда.

Хернан Гомес

Изведе Панама до мондиал. Е, там бяха бити като тъпан, но нали е важно участието. А и на “Герена” не е по-различно. И “Левски” играе в Европа, колкото да се запише, че не са го пропуснали. Гомес вече е видял какво е да си аутсайдер и ще придаде необходимия опит на столичния гранд. Освен това в Панама няколко играчи правиха впечатление с наднормено телосложение. Е, пак казваме, в “Левски” не е по-различно.

Душко Вуйошевич

Не е баш футболен спец, но пък има тапия за треньор. Баскетболният наставник е всеизвестен с бурния си нрав и не веднъж и дваж е хващал свои играчи за гушите. Има и доказателства в интернет. А сме сигурни, че Делио Роси също е искал да направи това с Митрев, Гомес и Буш. Просто вече е на възраст човека. За Душко ще ходатайства лично Тити Папазов, който ще влезе в щаба му. И без това, за да водиш “Левски” трябва да си луд. А какво по-добро от двама такива на резервната скамейка. “Сините” имат нужда от искра в играта все пак…

Кефи ли те?

Кой НЕ ТРЯБВА да застава начело на “Левски” (София)

Компания предлага нов вид услуга – падащи звезди по поръчка