in , ,

Кой НЕ ТРЯБВА да застава начело на “Левски” (София)

Спешно се търси нов треньор на “Левски”, брато. Италианецът Делио Роси разтрогва с клуба след разговор със Спас Русев. Надяваме се такива набедени за треньори пичове да не стъпват повече в България. Времето ще покаже това.

Сега “сините” имат пред себе си ново предизвикателство – кой да е треньор! Ние имаме предложения кой да не е треньор, ето ги:

Гонзо

Георги Иванов – Гонзо е изключително неподходящ вариант за треньор на “Левски”. Все пак беше и знаем как стават нещата при него. В началото на лятото се взимат 10 човека нови попълнения, в края на лятото 8 от тях се продават, през зимата се взимат още 10, а през пролетта си тръгват 12. Не можа да го проследиш ли? Спокойно, Гонзо също не знаеше баш какво прави със селекцията. Той доведе легендарните дупки Франсис Нар, Бабатунде Адениджи, Юлу Матондо и още 2 палми народ. Така трудно се гради отбор. Толкова ли няма момчета от школата? Толкова ли са изпаднали българските отбори, че да взимат такива негодници, които викат на топката – “тиква”. Аман! Поздравяваме те иначе със споменатия Матондо:

 

Люпко Петрович

Още в първия си престой в “Левски” сърбинът даде своето, за което “синята” публика трябва да му е благодарна. Във втория му период в клуба се видя, че Люпко вече е остарял и не издържа на напрежението. Подаде оставка час преди мач с “Берое” (Стара Загора). Няма нищо лошо в това сега да си гледа сръбската скара, дюлевата ракия и да не се занимава с трудната футболна ситуация в България.

Понеже казахме за ракия, брато, виж коя искаме да заведем на село при дедо да ударим по една домошарка с мезе домати от градината: ЦЪКАЙ СМЕЛО!

Арсен Венгер

Хумористичното ни предложение, но нека така да се приема и за всеки друг чужденец, решил да се пенсионира в България, щото му е по-евтино. Изпаднали не трябват на българския футбол. Да, Венгер е вдигал купи, ама навремето. Във футбола няма “вчера” и “утре”, има само днес. “Арсенал” се отърва от Венгер, “Левски” се отърва от Делио Роси, дано се обърне внимание на някой български специалист, такива има, колкото и да са малко.

Венгер иначе сигурно ходи всяка втора сряда до пощата за пенсията, изработил я е, няма спор! Да натиска на пиене и млади гаджета, за да живее до 100!

ОТ РОНАЛДО СЕ ОЧАКВАТ ПЪРВО ПАРИ, А ПОСЛЕ ФУТБОЛ

Вили Вуцов

Анализите на Вили Вуцов по БНТ за Световното по футбол изглеждаха почти впечатляващи, но не бива човек да се подвежда. На втория и третия път като го гледаш, разбираш, че има едно ремарке заучени фрази – транзистори, транзисторчета, транзишъни-транзмишани, схеми, движение без топка. Не става така, брато. Не бива и да забравяме, че Вуцов беше треньор на “Левски” в цели 2 официални мача и беше запомнен точно с 2 неща. Първо, че се похвали, че идва на тренировките с джапанки за 400 евро, второ, че пусна Георги Иванов – Гонзо да играе дефанзивен халф. Демек единственият футболист, който може да вкара, да играе дефанзивен халф все едно е Канте за “Челси” и Франция. Несериозно!

 

Отделно от всичко това работата на Вуцов с медиите се изразява в непрекъснато сипене на лафчета, издаващи излишна емоционалност, която сме виждали многократно – нещо, което е по-вредно от вредна храна за вечеря. Ето го в целия му блясък:

 

Истината е, че който и да дойде начело на “Левски”, няма да му е лесно. Новият треньор ще трябва да успокои съблекалнята, феновете и едновременно с това да донесе добрите резултатите, които прилягат на “сините”. В противен случай го чака вече познатото – уволнение и псуване до девето коляно, щом го е заслужил.

ДНЕВНИКЪТ НА ДЕЛИО РОСИ

Кефи ли те?

От Роналдо се очакват първо пари, а после футбол

На вниманието на Спас Русев: 5 треньора, които ще вдигнат “Левски”