in

Какви книги четат футболистите в Англия?

Британското издание “Мирър” направи интересен материал, който бе посветен на любимите книги на футболистите в английската Висша лига. Голяма част от играчите залагат на автобиографии на свой колеги, но има и доста изключения.

“Аз обичам да чета автобиографии на футболисти. Това е така, защото това ми дава представа за живота на останалите”, казва футболистът на Суонзи Нийл Тейлър.

24-годишният защитник посочва като любима книга “Меси: Историята на момчето, което стана легенда”.
“Той е най-добрият играч в света, а книгата му е страхотна. Любима ми е”, обяснява Тейлър.

Защитникът не е единственият от Премиър лийг, който прекарва свободното си време в четене на книги, посветени на негови колеги. По данни на “National Literary Trust”, които са направили допитване до произволни играчи, Тейлър е един от общо седемте футболисти, които са посочили като любимо четиво автобиография на колега от зеления килим.

Полузащитникът на Стоук – Чарли Адам посочва като свой книжен фаворит автобиографията на легендата на Манчестър Юнайтед – Пол Скоулс.
“Това е любимата ми книга. Много хора не зная какъв всъщност е той. За мен Пол е един от най-добрите халфове в света. Да прочетеш как той е стигнал до върха, а след това да се изправиш срещу него на терена, е нещо очарователно”, признава Адам.

В същото време играчът на Манчестър Сити – Скот Синклеър чете автобиографията на Пеле, а Адам Джонсън от Съндърланд пък тази на Джордж Бест. Защитникът на Арсенал Пер Мертезакер признава, че любимата му книга е “Животът е твърде кратък: Трагедията на Роберт Енке”. Както е известно, стражът се самоуби през 2009 г.
“Той ми беше добър приятел, но направи ужасно решение да сложи край на живота си. Той имаше прекрасни хора до себе си и много щастливи мигове. Ако прочетете тази книга ще разберете, че той е страхотен човек”, признава Мертезакер.

Clipboard01

Дейвид Джонс от Уигън си пада по друг жанр книги.
“The Complete Roman Army” е една от любимите ми през последните години. Аз наистина обичам да чета исторически книги, особено за римската армия. Има много филми и много документални ленти за римляните. Искам да науча, колкото се може, повече за тях. Римляните бяха една от най-организираните и ефективни армии и имат много история, която е много интересно за мен”, признава полузащитникът н Уигън.

Звездата на Тотнъм Клинт Демпси говори страстно за “Хобит”, а Джо Алън от Ливърпул описва като “фантастична” “Шифърът на Леонардо” на Дан Браун. Джони Евънс от Манчестър Юнайтед пък признава като четиво №1 “Джак и Джил” от Джеймс Патерсън.

Вратарят на Челси Рос Търнбул признава само “Рафа: Моята история”. Стражът не е единственият играч, който се прехласва по тениса. Марк Шварцер от Фулъм чете всичко свързано с Борис Бекер, докато Джонатан Хаусън от Норич се радва на четивата с Роджър Федерер, който е “велик пример за подражание” по неговите думи.

Кой, какво чете:

Пер Мертезакер (Арсенал)
“Животът е твърде кратък: Трагедията на Роберт Енке”

Стивън Айрлънд (Астън Вила)
“От ръба на пропастта: Автобиография на Пол МакГрат”

Рос Търнбул (Челси)
“Рафа: Моята история”

Силвен Дистен (Евертън)
“The Secret”

Марк Шварцер (Фулъм)
“Борис Бекер: Играчът”

Джо Алън (Ливърпул)
“Шифърът на Леонардо”

Скот Синклер (Манчестър Сити)
“Пеле: Автобиографията”

Джони Еванс (Манчестър Юнайтед)
“Джак и Джил”

Джонатан Хаусън (Норич)
“Роджър Федерер: Геният на тениса”

Микеле Лейджърууд (Рединг)
“Време да убиваш”

Йос Хойфелд (Саутхамптън)
“Кройф: Моята философия”

Адам Джонсън (Съндърланд)
“Джордж Бест: Благословен”

Чарли Адам (Стоук)
“Пол Скоулс: Моята история”

Нийл Тейлър (Манчестър Сити)
“Меси: Историята на момчето, което става легенда”

Клинт Демпси (Тотнъм)
“Хобит”

Дейвид Джонс (Уигън)
“The Complete Roman Army”

Бен Фостър (Уест Бромич)
“Зелената миля”

Мат Тейлър (West Ham)
“Браво–Две–Нула”

Източник: news7.bg

Кефи ли те?

Притча за Свети Георги и ламята

Списък на евентуалните заместници на Сър Алекс в Юнайтед