in

От Египет до Русия с колело за Световното

Страстта към футбола няма граници, брато. Доказва го и Мохамед Нуфал. Пичът тръгна с колело от Египет, а целта му е да стигне до Русия, където да подкрепя своите любимци на Мондиала това лято.

За целта адашът на Салах ще мине през Йордания, България, Румъния, Молдова и Украйна. Единствено ще му се наложи да лети над Сирия със самолет заради войната, а и да заобиколи Ирак от съображения за сигурност.

“Не е важна крайната цел, а самото пътуване – обясни Нуфал. – Ако е само заради Мондиала, щях да взема самолет. Искам да видя нови неща.”

Според неговите изчисления, пътуването ще му отнеме около 65 дни до достигане на домакина на големия форум. Признава, че планира да нощува в хостели, но също така се надява, че ще бъде настанен и при гостоприемни непознати, решени да му помогнат. Носи всички необходими резервни части за колелото, резервен телефон, батерии и оборудване за къмпинг.

А ако историята на Нефал ти е интересна, ние можем да ти препоръчаме книга на подобна тематика – “Забравените пътища” на Филип Лхамсурен. Българинът разказва за пътя му от Родопите до Памир на колело.

Кефи ли те?

Каним те на бирфест в Прага, брато

Милиардер подари 258 къщи на съселяните си, те останаха празни