in

Милиардер подари 258 къщи на съселяните си, те останаха празни

Двете емоции, които движат света са страх и алчност. А в случая ще говорим за втората, брато. Думите ни могат лесно да бъдат потвърдени от историята, която ще ти разкажем. Тя идва от далечен Китай, където местен милиардер похарчи десетки милиони долара, за да построи луксозни вили за жителите на неговото родно село.

Всичко започва през 2013 година, когато Чен Шенг вади близо 32 млн. от американската валута за 258 къщички, разполагащи с всякакви екстри. Всяка триетажна вила има пет спални, две дневни стаи, гараж и малка градина. Строежът е завършен през 2016 година, но и до днес постройките си остават празни.

Причината е, че хората са се изпокарали от алчност, когато са научили за плана на своя щедър комшия. Според преброяването през 2013 година, местността наброявала 190 семейства. Но вестта за мащабния проект се разчула и нови 68 фамилии се преместили в района. Това обаче не спряло Шенг, който извадил още пази за допълнителни вили.

В крайна сметка доброто дело на богаташа не само остана недооценено, но неговите съселяни се изпокараха както помежду си, така и със самия него. Те поискали повече къщи под претекст, че планират да имат още деца. В същото време в селото се върнали и други местни жители, отдавна напуснали района. А когато Шен се завърнал в селота, за да разреши проблема, бил нападнат с куп въпроси, най-честите от които били на коя фамилия колко къщи ще даде.

А в допълнение към къщите, Шен е планирал да построи свинеферма край селото и по този начин осигури работни места. Годишният доход на местните жители трябвало бъде 32 хиляди долара – немислима за китайските фермери сума. Но всички тези планове се превърнаха в неуспех поради алчността на местните. Сега, 5 години по-късно, въпросните постройки не само стоят самотни, но и тънат в разруха от набези на апаши…

Кефи ли те?

От Египет до Русия с колело за Световното

Излезе нов трейлър на “Соло: История от Междузвездни войни”