in , ,

Гората Хоя Бачу – Бермудския триъгълник на Трансилвания

Може и да не вярваш в паранормални явления, брато, но за гората Хоя Бачу се носят митове и легенди. А някои истории се считат за напълно достоверни и от тях могат да те побият тръпки. Като тази за 5-годишното момиченце, което се загубило в нея и била намерена 5 години по-късно със същите дрехи и без ясен спомен какво се е случило през последните 60 месеца. И докато това дете е имало късмет, че изобщо е оцеляло, много други не са се връщали от гората, веднъж попаднали там. А местността носи името на овчар, чийто следи и 200 овце се губят именно във въпросния район. Това е и причината гората да бъде наричана Бердудския триъгълник на Трансилвания.

Местността се намира в близост до румънския град Клуж Напока в известния с граф Дракула регион. Гората има репутацията на свърталище на духове, паранормални явленя, странни по форма дървета и…НЛО. Чуват се женски гласове, появат се странни образи между листата, виждат се необясними светлини.

Хората, които все пак са попадали на това място и в последствие са оцелявали, разказват, че усещането е сякаш постоянно си наблюдаван от нещо.

През 1960 година биологът Александър Сифт заснема там летящ обект с формата на диск. 8 години по-късно военен техник също става свидетел и успява да снима друга странна светлина в небето над гората.
И ако си мислиш, че това е поредната фалшива новина, можеш спокойно да разровиш някои от най-големите световни медии, където ще намериш още много факти за Хоя Бачу.

Пак там можеш да прочетеш за твърдението, че причината за мистериозната енергия е убийството на румънски селяни в гората, чийто духове са останали в капан. Това е само една от причините Хоя Бачу да бъде в челото на много класации за най-странните места в света. А ако ти не вярваш и не се страхуваш, спокойно можеш да отидеш и да провериш. От София до Клуж Напока е около 5 часа с кола, а там ще попиташ някой местен за пътя до гората. Ужасът в очите му със сигурност ще те убеди в достоверността на написаното по-горе.

Кефи ли те?

Поредният изтрещял филм по Стивън Кинг излиза след месец (ВИДЕО)

Искаш ли да спечелиш безплатна екскурзия до Бали и 1000 лева джобни?