in , ,

Паранормална активност в Индия: Хотели, гори и крепости, които плашат до смърт

Bhangarh

Вярваш или не духовете съществуват, брато. Казваме го не защото сме гледали филма “Ловци на духове”, а защото така ни каза един шепот в тъмното миналата вечер. Сега сериозно, защото темата е хард и може да те побият тръпки от нея. Даже те съветваме да прочетеш този материал на тъмно, под завивките, докато си си сам вкъщи, за да видиш колко издръжлив е пикочният ти мехур.

В следващите няколко реда ще те запознаем с няколко места в Индия, които са обитавани от духове, полтъргайсти или разни други същества, които нямат обяснение.
Ще допълним картинката с факта, че правителството на Индия предупреждава за едно от въпросните места да не се нощува там, защото никой не се е върнал жив след подобно начинание.
Ще ти разкажем и за страшни хотели, дърпане на чаршафи по никое време, ходещо момче без глава и още, и още. Завивай се и започвай да четеш.

Духът на Майор Бъртън

indija1

Звучи като от филм на ужасите, но според местните жители духът на британския майор Бъртън витае в сградата Brij Raj Bhavan Palace в град Раджастхан. Написахме ти я на английски, за да бъде по-автентично, а и да можеш да видиш по-лесно в Google Maps къде точно да не стъпваш никога.

Въпросният майор, който е бил нещо като махараджа на местността, е бил убит през 1857 по време на бунт. Той и неговите двама сина са намерили смъртта си в централната стая на сградата. Според очевидци, духът на Бъртън може да бъде забелязан нощно време, когато той се разхожда с бастунче в ръка. В историята се споменава още и то никак не на шега, че британският военен обича да шамаросва охранат в случай, че тя спи или дреме по време на нощните смени.

Горите в Западна Бенгалия

dow-hill-haunted

Западна Бенгалия е щат в източната част на Индия. Там някъде се намира и хълместата местност Курсеонг. Тя е смятана за едно от най-населяваните места от духове. В коридорите на местното училище и гората са записани много случаи на паранормална активност. Скъли и Мълдър ще имат доста работа там, но уви, те вече не са на мода.

Местните дървари разказват, че са се натъкнали на младо обезглавено момче, което се разхождало в гората, а малко след това изчезнало. Други пък твърдят, че са чули стъпки в коридорите на училището по време на ваканцията, която трае от декември до март.

Призрачният кладенец

indija3

Ако живееш на село и имаш кладенец може да си спестиш тази история, препудреждаваме те. В близост до местна сграда в Мумбай се намира и кладенец, от който не искаш да пиеш вода. Много хора разкават, че са видяли там духа на жена, която преди време се е удавила в него. Ако все пак искаш да се запознаеш с нея трябва да отидеш там нощно време. Самият дух бил добър и не би трябвало да ти навреди, но не се наемаме да гарантираме подобно нещо.

Деца на покрива

GP-block-meerut

Вече говорим за Утар Прадеш, който е и най-населеният щат в Индия. Жителите на град Меерут твърдят, че  са виждали момчета и момичета в полу-разрушената сграда със странно име “GP Block”. Децата излизали в пъстри рокли, играели и седели на покрива на двуетажното жилище. Даже имаме и нещо като видео от мястото на събитието.

Крепостите Бнагарх

Government_Warning

ВНИМАНИЕ! Тези, които са останали да нощуват около крепостите на Бнагарх при град Раджастхан, не са се  върнали у дома. Нещо повече, местните власти дори препудреждават всички посетители за това със специална табела. Смятай за колко достоверна история става въпрос!
Ще ти кажем само, че индийският съюз на археолозите трябва да има офис на всяко място, което е от историческо значение. Точно там  такъв няма, защото е доказано опасно и страшно.

 DUMAS BEACH или плажът, който ти шепне нежно в ушенцето

Dumas-Beach-Gujarat

Индусите изгарят труповете си на брега на морето като част от местен обичай. В тази област са докладвани много случаи на паранормална активност. Ако отидеш там можеш да чуеш странен шепот, който може да те накара да захвърлиш набързо ментата с мляко и да тичаш с всички сили към летището.

Стаята, който вече не се дава под наем

raj-kiran-hotel-lonavala-haunted-

Рано или късно всяка история с духове опира до хотел. Такъв е и нашият Радж Киран Хотел в Мумбай, в който не искаме да пратим дори и тъщата. Той не е голям, но е установено от редица експерти, че средище на паранормална активност.

Различни гости на хотела, които били настанявани в една от стаите, се оплакали преди време, че били събудени през ноща от дух, който им дърпал чаршафа. Сега тази стая не се дава под наем.

 Ако и ти имаш своята история за духове може да ни я разкажеш като коментар под материала. Един пич вече ни писа, че преди време си оставил кюфтето в кухнята и отишъл до тоалетна, а когато се върнел било откахано, но нещо не му вярваме. Сигурни сме, че твоите истории са далеч-по истински и достоверни!

Кефи ли те?

Пичове, които могат да си стъпят на главата (ВИДЕО)

Байерн се плаши само от лондонския трафик