Японец пребори дива мечка с карате

Японец пребори дива мечка с карате

Японец пребори дива мечка с карате

Японец, нападнат от черна мечка, успя да се спаси благодарение на уменията си по карате, брато. Ацуши Аоки, който е на 63 години, ловял спокойно риба в планински поток, когато мечката внезапно го нападнала.
„Мечката беше толкова силна, че ме събори“ – разказа Ацуши Аоки пред японска телевизия. – След това ме обърна и ме ухапа по крака“.

Японец пребори дива мечка с карате

Вместо да побегне като Юсейн Болт обаче, рибарят заел нападателна поза с десен юмрук напред и започнал да обсипва мечката с удари около очите. Нещо като Ди Каприо във филма „The Revenant“. Мечката се стреснала и побягнала към гората, за да се скрие.

„Казах си: или аз ще я убия, или тя мен“ – разказа той пред японската обществена телевизия.

Японец пребори дива мечка с карате

Въпреки че имал рани по главата, ръката и крака, Аоки успял да се стигне с автомобила си до болницата в Гунма, северозападно от Токио. Дори не забравил улова си.

Японската преса е пълна със заглавия за храбреца, победил мечка с голи ръце. Властите обаче не препоръчват подобни методи при среща с хищниците, които изобилстват на архипелага. На табелите, предупреждаващи за наличие на диви мечки, пише, че е добре туристите да носят звънчета на раниците си, защото животните така бягат надалече. Ако пък наблизо има мечка, да се избягва всякакъв визуален контакт с нея.