in , ,

Две седмици по-късно: Затвориха стъкления мост в Китай

Ужасяваща стъклена пътека на 1400 метра височина (СНИМКИ)
За пореден път се затвърди максимата, брато, че много хубаво не е на хубаво. В това се обедиха и в Китай, където най-дългият и висок стъклен мост в света беше затворен само две седмици, след като беше открит в Централен Китай.

Причината е повече от изненадваща – големият туристически интерес. Максималният брой хора, който може да посети забележителостта е ограничен до 8000 на ден. Откакто той беше открит на 20 август, обаче по него преминават повече от 10 000 души дневно.

“Софтуерни и хардуерни проблеми заради големия поток посетители” наложиха временно затваряне на моста, заяви управителният комитет на атракцията. Докато мостът не работи, ще бъде “усъвършенствана вътрешната система”. Промените обаче трябва да бъдат одобрени официално, преди мостът да бъде отворен отново.

Преминаващите по стъкления мост не могат да носят обувки с високи токчета, нито каквито и да е принадлежности, освен портфейл и мобилен телефони с калъф. Билетът струва 138 юана (37 лева), а резервациите се правят един ден предварително.
Мостът е проектиран от израелския архитект Хаим Дотан. Построяването му е струвало 3,4 милиона долара.
Мостът е над големия каньон в националния парк Чжанцзяцзе, в провинция Хунан. Дълъг е 430 м, широчината му е 6 метра. Той е съставен от 99 трислойни прозрачни стъклени панела, които съединяват каньона на височина 300 метра. Наричат местността “Планините от “Аватар”, защото там е заснет едноименният филм на Джеймс Камерън.

glass-bridge-zhangjiajie-national-forest-park-tianmen-mountain-hunan-china-2

Кефи ли те?

Японец пребори дива мечка с карате

Магическото изпълнение на Фалкао със задна ножица (ВИДЕО)