„Библиотека в планината“ ще радва туристите на Витоша

„Библиотека в планината“ ще радва туристите на Витоша

stack_of_books
Малко са удоволствията, които могат да се сравняват с четенето на книга сред природата, брато. Разбира се, че има такива, но те далеч не са толкова здравословни. В действителност проектът „Библиотека в планината“ е нещо много повече от здравословен.

Бладгодарение на него на пет места на Витоша са разположени мобилни библиотеки – в Дендрариума, Детски еко стационар „Бели брези“, „Момина скала“, хижа „Алеко“ и Черни връх. Това съобщиха от Столичната библиотека, които са организатори на проекта. Похвално.

forest-work-center-981651_960_720

Всеки ще може да вземе безплатно книга от мобилните планински къщички, за да направиш по-приятна разходката и престоя в планината. Заетите книги могат да се връщат в удобно за потребителите място – в планината, в централната сграда на библиотеката или в някой от филиалите на библиотеката, а срещу връщането на книги ще бъде издадена и безплатна читателска карта.

Всеки желаещ да обогати тези планински библиотеки може да го направи, като постави в тях книги. Вече са направени първите дарения от посетителите в планината в къщичката на „Момина скала“.