Вдигат статуя на Капитан Америка

Вдигат статуя на Капитан Америка

CaptDetail
Ако си един от многото фенове на „Марвел“, брато, то имаме интересна новина за теб. Както вече се досещаш от заглавието, става въпрос за статуя. Изненадахме те, нали? Тя ще бъде на супергероя Капитан Америка и ще бъде издигната в парка „Проспект“ в Бруклин, което в случая ни е малко далеч.

Виж още, брато: Вкарват герой в “Игра на тронове” след загубен бас и още изумителни факти

Ако все пак минаваш оттам или си на бригада, трябва да знаеш, че статуята ще е висока 3,93 м, а героят ще е изобразен с вдигнат щит. Ще бъде изписана и характерната му реплика „Аз съм само хлапе от Бруклин“, казана за пръв път във филма „Капитан Америка: Първият отмъстител“. Склуптората ще бъде представена на изложението Комик Кон в Сан Диего този месец, а на постоянното й място в нюйоркския парк ще бъде инсталирана в началото на август.

Комиксовият герой всъщност не е от Бруклин, а от Манхатън и е син на ирландски имигранти, като един от създателите му Джак Кърби. Във филмите обаче компанията решава той да е от Бруклин. Затова и паметникът му ще бъде там.

Излезлият тази година филм от поредицата „Капитан Америка: Гражданска война“ събра 181,8 милиона долара приходи в американския бокс-офис през първия уикенд от пускането му по екраните, което го нареди на пето място за дебют за всички времена.