in ,

Всички дузпи от финала Реал-Атлетико в Шампионската лига (ВИДЕО)

Screen-Shot-2016-05-29-at-00.41.23
Реал си върна трона в Шампионската лига, брато. Направи го за 11 път. “Белия балет” спечели Единайстата в 14-ия си финал в турнира. Стана след изпълнения на дузпи срещу градския съперник Атлетико Мадрид.

Казваме всичко това, защото допускаме, че си снощен и или си се напил по време на мача, или си бил на бал. Може да не е нито едно от двете, но на нас това са ни предположенията.

Относно титлата на Реал ще споменем само, че тя нямаше да бъде реалност, ако преди няколко месеца не бе уволнен Рафа Бенитес. Нямаме нищо против кръгличкия специалист, но мястото му просто не бе на “Сантяго Бернабеу”.

“Карло Анчелоти ми пожела да вдигна Шампионската лига и като треньор – обясни щастливият Зидан след триумфа – Това бе, когато му бях помощник по време на финала през 2014 година. Сега вече разбрах, че наистина е бил прав, като ми казваше, че да спечелиш турнира като наставник е много по-сладко”.

“Играчите ми изиграха един невероятен сезон и в крайна сметка тази купа бе черешката на тортата. Изключително съм доволен от всички”.

“Няма да ви лъжа, мечтаех си наистина за трофея. Във футбола, но и в живота, обаче не става просто с празни мечтания. Трябваше всички да се потрудим здраво, за да постигнем това”.

„Този, който печели, винаги е по-добрият – на свой ред заяви големият Диего Симеоне – Реал победи. Единственият начин да продължим сега е с много работа. Сега е моментът да се замисля и за собственото си бъдеще“.

„В момента предпочитам да не правя емоционални изявления. По-добре да размисля спокойно. Ще лекуваме раните у дома. За Атлетико бе прекрасно, че игра два финала в Шампионската лига за две години, но аз не съм доволен“.

„Просто искам да помисля, нищо повече. Ще дам отговор такъв, какъвто го чувства. Горд съм с играчите си, които направиха свръхусилие в Шампионската лига. Обичам ги много. Видях Габи, Коке, Годин…някои от тях бяха неутешими. Казах им още на терена: „Не плачете, момчета. Футболът също е съдба и днес не ни е било писано“.

„Искам да поздравя Реал Мадрид, който отново ни преодоля. Започнахме зле мача, но след това изравнихме играта. Да загубиш два финала за Шампионската лига за две години е неприятно. Това са рани, които ще лекуваме у дома“, каза още Симеоне.

Кефи ли те?

Рашфорд – момчето с най-ефективния първи удар

Ново 20: Създадоха лепило, което се “включва” и “изключва”