in

Рашфорд – момчето с най-ефективния първи удар

Англия има своята нова звезда – Маркъс Рашфорд. 18-годишният талант на „Манчестър Юнайтед“ вкара гол в дебютния си мач за представителния тим на „трите лъва“ при успеха с 2:1 над Австралия в контрола. Рашфорд се разписа още в третата минута, и то с първия удар. Това обаче не е прецедент за него.

Нападателят вкара два гола в дебюта си за „Юнайтед“. Това се случи на 1/32 финал в Лига Европа срещу датския „Мидтиланд“. Първото попадение на Рашфорд в мача дойде след… първия му изстрел. Три дни по-късно младокът дебютира и във Висшата лига. Направи го срещу „Арсенал“ при успеха с 3:2. Рашфорд отбеляза 2 гола и асистира за трети. И отново той опъна при дебютния си в двубоя обстрел на вратата.

В контролата срещу Австралия нападателят се превърна в момчето с най-ефективния първи удар във футбола. Младокът смени преди началото на двубоя контузения Даниел Стъридж и се разписа, преди да са изтекли първите 180 секунди. И всичко това го направи играч, който преди 3 месеца не бе известен на „Уикипедия“.

Дори един от спонсори на „Юнайтед“ – автомобилният концерт „Шевролет“, не го знаеха. Компанията дава на всеки играч от първия тим на „червените дяволи“ кола, но за Рашфорд от американската фирма вдигнаха рамене и казаха, че този за пръв път го чуват и … да се оправя.

Младокът си взе скромна кола на лизинг, с която ходеше на тренировки. След головете обаче Рашфорд получил позвъняване на личния си телефон от непознат номер. 18-годишният играч вдигнал слушалката и отсреща чул:

„Г-н Рашфорд, обаждаме се от „Шевролет“. Изпращаме ви каталог, за да си изберете модел автомобил за подарък от нас.“

Материал на в. “Труд”

Кефи ли те?

Прогнозите на Джаро: Атлетико Мадрид вдига купата на ШЛ (ВИДЕО)

Всички дузпи от финала Реал-Атлетико в Шампионската лига (ВИДЕО)