in , ,

Ново 20: Създадоха лепило, което се “включва” и “изключва”

maxresdefault
Трябва да ти признаем нещо, брато – никак не сме сръчни. Ако ни се наложи да свършим някаква работа, свързана с отверка или нещо сходно, винаги първо гледаме клипове в YouTube. Много често изпускаме, това, което държим в най-неподходящия момент, а след това идва частта, в която сме добри – псуваме. През годините сме правили какви ли не сакатлъци, включващи експлозия на чаша с 3в1, забит пирон в петата и залепнали от лепило пръсти.

Ако и на теб ти се е случвало последното, то имаме нещо за теб. Учени от института “Макс Планк”, които рядко имат успех с Цецките, създадоха вещество със залепващи свойства, което се “включва” и “изключва” по команда.
Разлепващото се лепило не прилича съвсем на това, което знаем от тубичките или стиковете. То е направено от метала галий, който преминава от твърдо в течно състояние при температура около 30 градуса Целзий. Лепилото може да се използва за разнородни повърхности, дори ако са влажни или под вода. При охлаждане лепилото се разлепва, без да оставя никаква следа на повърхността, била тя и кожа на ръка.

Кефи ли те?

Всички дузпи от финала Реал-Атлетико в Шампионската лига (ВИДЕО)

Дрогирани овце вилняха в британско село