Германия легализира медицинската марихуана

http://www.igrach.com/

Германия легализира медицинската марихуана

Мислим да емигрираме, брато. Или поне да отидем на гости на един авер от Тетевен, който от години живее там. Причината е, че имаме болки в кръста, разширени вени, глаукома, високо кръвно и ОВИ. Честен кръст! В Германия ще се лекуваме, защото там легализираха марихуаната за медицински цели. Новият закон влиза в сила в началото на следващата година. Това заяви здравният министър Херман Грьохе.

„Целта ни е тежкоболните пациенти да бъдат лекувани по най-добрия възможен начин”, заяви Грьохе, който ще представи чернова с необходимите законодателни промени пред правителството утре.

Германските планове стават част от тенденция за олекотяване на криминалния характер на лекия наркотик на редица места по света. Причината най-често е позитивният ефект на канабиса при лечението на редица сериозни болести като рак, глаукома, СПИН, Хепатит C, Паркинсон и други.

Грьохе каза още, че докато не бъдат създадени специални правителствени плантации за отглеждане на трева, Германия ще внася „медицинската марихуана”.

„Без да предвиждам работата на Бундестага, вероятно закона ще влезе в сила през пролетта на 2017 година”, заяви още Грьохе.

През 2014г. федерален съд в Кьолн позволи на тежкоболни пациенти да отглеждат канабис с медицински цели. Канабисови лекарства от този март се продават в Хърватия, а в края на миналата година употребата на конопа в здравеопазването беше позволена в Колумбия.

В някои европейски страни като Чехия и Португалия тревата е напълно декриминализирана в определени допустими количества, а в Холандия субстанцията е напълно легална още от миналия век.

http://www.igrach.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *