in , ,

Днес се роди Ал Пачино

На днешната дата през 1940 година се ражда Алфредо Джеймс Пачино, брато. Актьорът, който дори да мие чинии, пак ще гледаме с възхищение. Този материал е за него. Събрали сме най-силните му цитати, които искаме да ти припомним.

“Смисълът се състои в процеса на създаване – не в резултата.”

“Винаги казвам истината, освен в случаите, когато лъжа.”

“За хората, за които съществувам от време на време, аз нямам време.”

 “Лесно е да се заблуди окото, но е трудно да се заблуди сърцето.”

“Да ти кажа ли от какво човек става безчувствен и циничен? От това, че са го предавали, захвърляли и заменяли за други хора, а той е бил готов да даде ако не всичко, то твърде много.”

“Моите слабости? Ако ме бяхте питали за силните ми страни, щях да направя същата пауза. Може би те са едно и също нещо.”

“Надявам се, че хората ме възприемат като актьор. Никога не съм искал да бъда филмова звезда.”

“Животът е пътуване с влак. Първо минаваш през един дълъг тунел, без да знаеш къде води той. След това, някъде към 50-те, влакът излиза от тунела на светло и в далечината виждаш голяма планина – крайната цел на пътуването. Аз вече зърнах планината. Това е едно ужасно усещане, което смразява кръвта.”

“Най-трудното нещо в това да бъдеш известен е, че хората винаги са мили вас. Водиш разговор и всеки се съгласява с това, което казваш – дори и да говориш пълни глупости. Трябва хората да могат да ви кажат, каквото не искате да чуете.”

“Когато всичко работи, човек престава да се показва и доказва на другите. Когато човек е силен, той излъчва спокойствие и не влиза в излишни битки. Когато обикнеш настоящето, спираш да бъдеш обсебен. Тогава човек става самостоятелен, уповава се на вярата в себе си, знае на какво е способен и не се нуждае да убеждава другите да вярват в него.”

Реплики от филми:

“Кръстникът” (1972)

“Не мрази враговете си, това замъглява преценката ти за тях.”

“Нека срещата бъде на оживено място – бар или ресторант. Намерете начин да ме снабдите с оръжие. Тогава ще убия и двамата.”

“Ще му направя предложение, на което няма да може да откаже.”

“Има много неща, на които баща ми ме е научил. Той ми каза : Дръж приятелите си близо, но враговете си още по-близо.”

“Няма нищо лично, Сони. Всичко е просто бизнес.”

“Белязаният” (1983)

“Единственото, което имам на този свят, са моята смелост и моята дума, и за нищо на света не ги нарушавам, разбираш ли?”

“Трябват ви хора като мен, за да можете да сочите с шибаните си пръсти и да казвате “Този е от лошите”.”

“В тази страна първо трябва да направиш пари. Когато имаш пари, имаш власт. А когато имаш власт, имаш жената.”

Кефи ли те?

Най-слабите изпадащи отбори в историята на футбола. Има и наши

Любимите ни закуски от детството