in

Най-слабите изпадащи отбори в историята на футбола. Има и наши

Най-слабите изпадащи отбори в историята на футбола. Има и наши

„Астън Вила“ изпадна от Висшата лига за първи път в историята на турнира. Отборът изпраща изключително слаб сезон, в който спечели 3 мача до този момент и със скромния си актив от 16 точки отива в Чемпиъншип. Отпадането на носителя на КЕШ от 1982 година обаче не е чак толкова трагично от гледна точка на постигнатите резултати. Футболната история помни далеч по-срамни изпадания, които са несравними с историческото сбогуване на „Астън Вила“ с Висшата лига на Англия.

„Ибис“ поиска Моуриньо

Преди Нова година Жозе Моуриньо получи оферта от бразилския „Ибис“, популярен в Бразилия като най-слабия отбор. Тимът дори влезе в Гинес заради серия без победа в годините от 1980-а до 1984-та. Те предложиха на Специалния чрез социалната мрежа туитър. В анонсирания двугодишен договор клубът обеща да подарява на Моуриньо по едно диво животно при всяка загуба. Офертата бе отправена на 28 декември. Това е Денят на глупаците в Бразилия – еквивалентът на Денят на шегата 1 април в Европа.

Симулантите от Италия

Третодивизионният италиански „Ночерина“ бе пратен в четвъртия ешелон, а играчи и ръководители на клуба отнесоха тежки наказания. Причината – дербито срещу „Салернитана“ през ноември 2015-а бе прекратено, след като „Ночерина“ направи трите разрешени смени още в първите 2 минути на мача, а до 20-ата петима играчи напуснаха заради „контузии“. Така „Ночерина“ остана под минимума от 7 играчи, което доведе до прекратяване на двубоя. Италианската федерация извади отбора от групата, а петимата „контузени“ пък бяха лишени от състезателни права за една година.

В Англия

През сезон 2007/2008 още след петия кръг ирландски букмейкър започна изплащане на печалби на ентусиасти, заложили в началото на сезона, че „Дарби Каунти“ ще изпадне от Висшата лига. В първите си срещи тимът записа реми и 4 загуби с голова разлика 3:15. В крайна сметка „Дарби“ наистина изпадна с 11 спечелени точки. Актив, който е антирекорд за Висшата лига и до днес.

От 80 000 до 800

През 1965/1966 „Тасмания“ (Берлин) печели първия си мач за сезона с 2:0 срещу „Карлсруе“ на 14 август пред 81 000 зрители на огромния Олимпийски стадион. Втория си успех отборът от столицата на Германия записва чак на 21 май. Тогава на трибуните присъстват едва 2000 твърдоглави запалянковци. Между двете дати има загуба с 0:9 у дома от „Дуисбург“, мач срещу „Борусия“ (Мьонхенгладбах), посетен от 827 зрители, и серия от 10 поредни поражения. Когато всичко свършва, „Тасмания“ може да се похвали с 28 загуби от 34 мача и голова разлика 15:108.

Оправдание с вещици

Някой помни ли „Херес“? През 2009/2010 г. в Примера дивисион те започнаха кошмарно и в първите си 2 домакински мача загубиха заради автоголове. „Херес“ имаше едва 8 точки след 19-ия кръг. Най-срамното обаче бе едно съобщение на официалния им сайт, в което се казва, че вещици направили заклинание срещу тях и на черните магии се дължели слабите резултати на тима. В крайна сметка „Херес“ изпада като последен с 34 т.

Интимно

Литовският тим „Дайнава“ изигра срамен сезон в „А“ лига, която е най-силната в страната. Отборът спечели едва 9 точки от 36 мача и получи 143 попадения в тях. Това е средно по 4 гола на среща. Отборът обаче бра и… интимен срам. Бивш играч разкри, че футболистите на тима трябвало да спят по двама в единични легла по време на гостуванията заради мизерния бюджет на клуба.

Най-слабите в историята

„Ню Милс“ изигра 41 мача в Северната премиер лига в Англия, в които не успя да постигне победа. Отборът финишира с 38 загуби, 3 ремита и с отрицателна голова разлика – минус 128 гола. През миналата пролет отборът изпадна в деветото ниво на Острова и бе обявен за най-слабия в историята на английския футбол.

„Повелителите на килими“

Така се казва отборът от първенството на Гуам. В шампионата се състезават 6 отбора, всички със странни имена. „Повелителите на килими“ е най-слабият от тях в сезон 2009/2010. В 20 мача спечелиха едва 8 точки. Помнят се загуби с 0:9, 0:10 и 0:11 от отбори с имена като „Дистрибутори на качество“ и „Трошачите от банката на Гуам“.

Отборът на Фърги

„Ийст Стърлинг“ е известен с две неща – това е първият тим в треньорската кариера на сър Алекс Фъргюсън. И второ – заради слабите резултати на отбора в периода 2002-2007 се стигна дотам, че футболната федерация в Шотландия създаде специален закон. Той гласи, че отбор, завършил 2 поредни години като последен в най-ниското ниво, губи членството си във футболния съюз. Преди това правило „Ийст Стърлинг“ бе последен не две години, а цели 5 в третата дивизия на Шотландия.

В „А“ група отбор завърши с отрицателен актив от точки

„Черноморец“ (Бургас-София) е най-слабият отбор в историята на „А“ група. Тимът участва в елита през сезон 2006/2007. Отборът започна „ударно“ и бе наказан от БФС с лишаване от 3 точки от своя актив след служебната загуба от „Левски“ в първия кръг на първенството. Така „Черноморец“ стартира с актив от минус 3 точки, а в края на сезона финишира с… минус 2. Най-голямата загуба бе от „Литекс“ с 0:11. Любопитното е, че срещу ловешкия тим „Черноморец“ записа и резултат, различен от загуба – реми 0:0. От 29-е загуби имаше такива с 0:10, 0:9, 0:8 (2 пъти), 0:7, 0:6 (5 пъти) и т.н. Отборът остана на последното място със 127 получени гола. Така „Черноморец“ подобри антирекорда на „Раковски“, който бе част от „А“ група през сезон 1996/1997. Тогава отборът от Русе завърши на последно 16-о място без победа, само с един равен мач и 29 загуби при голова разлика 8-110.

Материал на в. “Труд”

Кефи ли те?

Фен на Евертън стигна пеша от Ливърпул до “Уембли” само по бански

Днес се роди Ал Пачино