in , ,

Пингвин плува 8000 километра всяка година, за да види спасителя си

Вземи носните кърпички на Цецка ти от чантата и се приготви да прочетеш материал, който може да те накара да пуснеш сълза. Това е историята на южноамерикански пингвин, който всяка година плува 8000 километра, за да види мъжът, спасил живота му. Честно, бе!

71-годишен пенсионер открил пингвина в безпомощно състояние да лежи почти подбелил очите в петролно петно през 2011 г. Бразилецът почистил пингвина от петрола и му давал риба всеки ден, докато животинчето не станало достатъчно силно. Мъжът нарекъл новия си приятел Диндим. След една седмица той се опитал да освободи пингвина обратно в морето, но птицата не искала да тръгне.

Пингвин плува 8000 километра всяка години, за да види спасителя си

“Той остана с мен в продължение на 11 месеца и след това изчезна”, разказва мъжът на име Жоао, който ако беше с 40-години по-млад щеше да рита в “А” група.

Няколко месеца по-късно Диндим се връща обратно. Той забелязал рибаря на плажа и го последва до дома му. За последните пет години Диндим прекарва осем месеца в годината с Жоао. Останалата част от времето пингвинът е на разплод край бреговете на Аржентина и Чили. След това отново се връща в Рио де Женейро.

“Обичам този пингвин като собствено дете и вярвам, че и той ме обича. Всички казваха, че той няма да се върне, но идва при мен вече четири години. Пристига през юни и си тръгва през февруари и всяка година става все по-нежен към мен и по-щастлив да ме види”, споделя Жоао.

Кефи ли те?

Нова мода: В Мексико жени си правят маникюр със смъртоносни скорпиони

Как да хакнеш скенера за пръстови отпечатъци на смартфоните (ВИДЕО)