in , ,

Най-дебелата котка в Англия скара съседи

Дебела котка скара съседи в Англия

Стопанинът на един от най-дебелите котараци във Великобритания обвинява съседите си и благосклонни непознати хора за състоянието на питомеца си, брато.

6-годишният дебелак Едуардо тежи близо 7 килограма – двойно над идеалното здравословно тегло за котка на неговата възраст. Ветеринарите предупреждават, че шишкото е застрашен от диабет и редица други проблеми, свързани с прекомерното му тегло.

Дебела котка скара съседи в Англия
Едуардо започнал да дебелее, когато преди време стопанинът му Шон Райън от Южен Лондон работел в местна кръчма. Лакомият котарак научил клиентите да му подават остатъци от блюдата си. Впоследствие Едуардо започнал да причаква съседи и случайни минувачи, и да “проси” храна. Килограмите започнали да се трупат, докато косматият лакомник не станал толкова дебел, че за него вече е трудно да се придвижва.

“Ужасен съм! Прилича на български политик, но все пак обичам шиши”, признава стопанинът.

Дебела котка скара съседи в Англия

Осъзнавайки, че питомецът му е “смехотворно пълен”, 52-годишният Шон Райън решил да действа. Стопанинът на Едуардо е публикувал призив на страницата си във Фейсбук съседи и непознати да спрат да хранят питомеца му. Райън обаче не се е ограничил с това. За да е сигурен, че призивът му ще стигне до повече хора, той е снабдил домашния си любимец с каишка, на която пише: “По медицински причини съм на диета. Моля, не ме хранете”.

Стопанинът призна, че няколко часа след като излязла новината за малкото, но дебело коте, му звъннал футболист, който пожелал да остане анонимен, и заявил, че е готов да плати билета на Едуардо до Белград. Така котката щяла да изгори доста калории. Шон обаче отказал.

Иначе в последния си пост във Фейсбук стопанинът на плондира с козина пише: “Спрете вестниците! Едуардо стана национална новина. Историята му се публикува във всички информационни агенции. Какво става?”

Споко, Шон, сега и в България ще се чуе за твоята дебела котка.

Кефи ли те?

Изродски баскетболни забивки в лудия спорт сламбол (ВИДЕО)

Смях: Как не се изнася футболист на носилка (ВИДЕО)