in , ,

Руснаци претопиха 1,5 кг сребро и направиха свой “Оскар” за Ди Каприо

Руснаци претопиха 1,5 кг сребро и направиха свой "Оскар" за Ди Каприо

Жители на Якутия събраха 1,5 кг сребро за своя награда “Оскар”, която ще дадат на Леонардо ди Каприо. Статуетката вече е отлята и съвсем скоро ще се озове в ръцете на 41-годишния американец.

“Събрахме близо 1,5 кг сребро за нашия “Оскар”. Със семейните си бижута се разделиха 144 жителки на Якутия. В близките няколко дни нашият “Оскар” за Лео ще бъде напълно готов. Сега въпросът е как наградата ни да бъде предоставена на Ди Каприо. За това ще помогнат наши сънародници, които живеят в САЩ”, заявиха заклетите фенове на актьора.

Ако се чудиш какво е това Якутия, ще ти копнем от Уикипедия, а там пише, че става въпрос за субект на Руската Федерация, където населението е съставено основно от якути (тюрки) и руснаци.

Най-върлите привърженици на Лео са бесни от факта, че актьорът все се разминава с истинската награда и именно това ги е накарало да си направят собствен “Оскар”. Статуетката е висока 30 сантиметра и изобразява азиатец. Той държи в ръце национален якутски съд чорон. Според коренното население на Якутия среброто пречиства и закриля неговия собственик. Над статуетката са работили най-добрите скулптори в Якутия.

“Това е проява на народната любов към актьора. Леонардо ди Каприо вече 6 пъти е номиниран за “Оскар”, но не е печелил наградата. Затова решихме да му благодарим за филмите, които прави“, добавиха от организаторите.

Носителите на истинските награди “Оскар” ще станат известни на 28-и февруари в Лос Анджелис.

Кефи ли те?

Интересно: Играч на Юнайтед ходи на тренировки с майка си

Фекална атракция – Ресторантът, в който се храниш от тоалетна чиния