in , ,

“Завръщането” с най-много номинации, Ди Каприо с шести опит за заветния “Оскар”

cn_image.size.oscar-statue-nominations
Станаха ясни всички номинации за Оскар, брато. Най-много такива получи “Завръщането” на Алехандро Иняриту, а нашият човек Леонардо Ди Каприо ще се опита от 6-ия път да вземе статуетката. Желаем му го от все сърце, защото го заслужава.

По-старите и опитни кино маниаци веднага ще си спомнят първата му номинация, която дойде след филма “Защо тъгува Гилбърт Грейп”. Тогава не успя. Не успя и след “Авиатора”, нито след “Кървав диамант”, “Вълкът от Уолстрийт”, както и за продуцент за последната лента от изброените. Жалко!

Шести път за щастие са казали хората, макар да са имали предвид три, но няма значение. Сега 41-годишният актьор успя отново да впечатли с ролята си в “Завръщането”, където играе се превъплъщава Хю Глас. Гледахме лентата на Иняриту и останахме озадачени от много неща, но Ди Каприо не бе сред тях.

За въпросния филм Ди Каприо вече получи “Златен глобус”, но е сигурно, че повече от всякога той компнее най-накрая да вземе и Шампионската лига сред филмите – “Оскар”. За целта той ще трябва да пребори конкуренцията в лицето на Брайън Кранстън за ролята му в “Тръмбо”, “Марсианецът” Мат Деймън, Майкъл Фасбендър за превъплъщението му в “Стив Джобс” и с миналогодишния носител на наградата Еди Редмейн, който в “Момичето от Дания” прави поредно невероятно изпълнение на трансформацията на мъж в жена.

Сега те оставяме в компанията на всички номанации, победителите от които ще станат ясни на 28-и февруари, когато най-престижните киноотличия ще бъдат раздадени за 88-и път на церемония в театър “Долби” в Лос Анджелис.

Film-The-Revenant.JPEG-0c70

Най-добър филм:
“Завръщането”, “Големият залог”, “Мостът на шпионите”, “Бруклин”, “Лудия Макс: Пътят на яростта”, “Марсианецът”, Стая” и “Спотлайт”.

Най-добър режисьор:
Адам Маккей за “Големият залог”, Джордж Милър за “Лудия Макс: Пътят на яростта”, Алехандро Гонсалес Иняриту за “Завръщането”, Лени Ейбрахамсън за “Стая” и Том Маккарти за “Спотлайт”.

Най-добър актьор:
Брайън Кранстън за “Тръмбо”, Мат Деймън за “Марсианецът”, Леонардо ди Каприо за “Завръщането”, Майкъл Фасбендер за “Стив Джобс” и Еди Редмейн за “Момичето от Дания”.

Най-добра актриса:
Бри Ларсън за “Стая”, Дженифър Лорънс за “Джой”, Кейт Бланшет за “Каръл”, Сирша Ронан за “Бруклин” и Шарлот Рамплинг за “45 години”.

Най-добър актьор в поддържаща роля:
Крисчън Бейл за “Големият залог”, Том Харди за “Завръщането”, Марк Ръфало за “Спотлайт”, Марк Райлънс за “Мостът на шпионите” и Силвестър Сталоун за “Крийд: Сърце на шампион”.

Най-добра актриса в поддържаща роля:
Дженифър Джейсън Лий за “Омразната осморка”, Руни Мара за “Каръл”, Рейчъл Макадамс за “Спотлайт”, Алисия Викандер за “Момичето от Дания” и Кейт Уинслет за “Стив Джобс”.

Най-добра анимация:
“Аномализа”, “Момчето и светът”, “Отвътре навън”, “Овцата Шон: Филмът” и “Когато Марни беше там”.

Най-добър чуждоезичен филм:
“Синът на Саул” (Унгария), “Прегръдката на змията” (Колумбия), “Мустанг” (Франция), “Тееб” (Йордания) и “Война” (Дания).

Оригинален сценарий:
“Мостът на шпионите”, “Ex Machina: Бог от машината”, “Отвътре навън”, “Спотлайт”, “Бандата от Комптън”.

Адаптиран сценарий:
“Бруклин”, “Каръл”, “Марсианецът”, “Стая” и “Големят залог”.

Оригинална музика:
Джон Уилямс за “Междузвездни войни: Силата се пробужда”, Томас Нюман за “Мостът на шпионите”, Картър Бъруел за “Каръл”, Енио Мориконе за “Омразната осморка” и Йохан Йохансон за “Сикарио”.

Песен от филм:
“Earned It” от “Петдесет нюанса сиво”; “Manta Ray” от “Racing Extinction”; “Simple Song #3” от “Младост”; “Til It Happens To You” от “The Hunting Ground” и “Writing’s On The Wall” от “Спектър”.

Най-добър документален филм:
“Ейми”, “Земя на дрога”, “Погледът на мълчанието”, “Какво си случи, мис Симон” и “Зима върху лед: Борбата на Украйна за свобода”.

Късометражен филм:
“Аве Мария”, “Ден първи”, “Stutterer”, “Shok”, “Всичко ще бъде наред”.

Късометражен анимационен филм:
“Bear Story”, “Prologue”, “Sanjay’s Super Team”, “We Can’t Live without Cosmos”, “World of Tomorrow”.

Късометражен документален филм:
“A Girl in the River: The Price of Forgiveness”, “Claude Lanzmann: Spectres of the Shoah”, “Last Day of Freedom”, “Body Team 12”, “Chau, Beyond the Lines”.

Операторско майсторство:
“Завръщането”, “Сикарио”, “Лудия Макс: Пътят на яростта”, “Омразната осморка”, “Каръл”.

Монтаж на звукови ефекти:
“Междузвездни войни: Силата се пробужда”, “Марсианецът”, “Лудия Макс: Пътят на яростта”, “Завръщането”, “Сикарио”.

Звуков мишунг:
“Междузвездни войни: Силата се пробужда”, “Лудия Макс: Пътят на яростта”, “Завръщането”, “Марсианецът”, “Мостът на шпионите”.

Сценография:
“Марсианецът”, “Лудия Макс: Пътят на яростта”, “Завръщането”, “Мостът на шпионите”, “Момичето от Дания”.

Визуални ефекти:
“Междузвездни войни: Силата се пробужда”, “Лудия Макс: Пътят на яростта”, “Марсианецът”, “Завръщането”, “Ex Machina: Бог от машината”.

Монтаж:
“Лудия Макс: Пътят на яростта”, “Завръщането”, “Големият залог”, “Междузвездни войни: Силата се пробужда”, “Спотлайт”.

Костюми:
“Каръл”, “Момичето от Дания”, “Лудия Макс: Пътят на яростта”, “Пепеляшка”, “Завръщането”.

Грим и прически:
“Лудия Макс: Пътят на яростта”, “Завръщането”, “100-годишният старец, който скочи през прозореца и изчезна”.

Кефи ли те?

Ракия и аспирин – най-добрият лек за средностатистическия българин

Братото, което прави най-екстремните подстригвания (СНИМКИ)