Доживяхме и това – умен чадър ни подсказва да не го забравим в лошо време

Доживяхме и това – умен чадър ни подсказва да не го забравим в лошо време

maxresdefault
Страшни времена настанаха, брато. Все повече затъпяваме за сметка на уредите, които изпъкват с все повече умни качества. Това не е на добре, ако се замислим, но в момента не можем, защото диктуваме текста на едно приложение и то пише вместо нас.

В случая искахме да ти разкажем за чадър, който има повече мозъчни гънки от тризначките, ако ги помниш. След успешна кампания за набиране на средства в сайта Кикстартър, компанията Davek ще пусне в продажба умен чадър, който ще ни сигнализира, когато го забравим в дъждовно време.

Новият артикул ще носи търговската марка Davek Alert Umbrella. Той е снабден с блутут чип в дръжката и се свързва безжично с нашия смартфон. Технологията работи, като измерва разстоянието между чадъра и смартфона. Когато изминем около 10-ина метра и не сме го взели, тръгва аларма по смартфона, тъй като чадърът е „извън обхват“.

Единственото неудобство, свързано с новия продукт, може би е цената му. Бройката ще се продава срещу 125 долара. Но високата цена ще се компенсира с това, че по-рядко ще забравяме и губим чадърите си, освен ако не ти падне батерията, брато.