Умна вилица те спира да мааш свинско на две бузи

Умна вилица ще мери калориите, които поемаш и ще те ръчка в ребрата, ако преяждаш като дзвер. Е, може би не в ребрата, но все ще сигнализира някак, брато. Гадното обаче е, че трябва да я носиш навсякъде. Сигурно ще изглеждаш като идиот, когато сядаш в ресторанта и буташ приборите пред теб, но в името на красотата трябват саможертви.

Джаджата HAPIfork ще се появи на пазара във Великобритания този април и ще е с вградено приложение – виртуален диетолог, пише британският в. „Дейли Мейл“. Ще може да я свързваш със супер скъпия си смартфон. Нокията с фенерчето не върви.

Уредът използва електрически сензори, за да отчита колко храна поемаш и колко бързо я гълташ. Требва да гълташ бавно. Набий си го в кратуната. Ако ядеш твърде бързо, вилицата вибрира и светлини проблясват на дръжката й. А така всички в заведението ще разберат, че си свиня. Създателите на умната вилица твърдят, че човек се чувства сит след 20 минути ядене и така, намалявайки количеството храна изядено за това време, потребителите ще загубят и тегло. Така че спри да се тъпчеш. Кой нормален седи на маса по 12 часа и маа на две бузи свински мръвки бе, брато?!

Ние българите? Да, ние българите, но питаме за нормален…

„Повечето хора ядат по-бързо отколкото трябва и не осъзнават, че прекалено бързото хранене не е здравословно. В комплект с лошото предъвкване на храната, всичко това води до проблеми с разграждането на хранителните вещества и до загуба на контрол над килограмите”, казва Андрю Картън, президент на фирмата, която ще пусне устройството.