in ,

Моци, Косъма, Старокин и други родни играчи, които заслужаваха “Златната топка”

“Златната топка” отива при… Роналдо, брато! ОООООУУУУУУУУУУУУ… Чакай, бе! Кристиано, та Кристиано. Какво толкова е направил португалецът през изминалата година, че да заслужава отличието? Стана ли световен шампион? Не! Стана ли шампион на Испания? Ами, пак не! Взе ли Купата на България? Цъ!

Е, как тогава може да връчиш отличието точно на него? Ние, българите също си имаме футболисти, които заслужават този приз не по-малко от него. Ние сме горд народ!

Сега ще попиташ кой пък наш играч може и заслужава? Споко, ние от Brato.bg имаме цял списък със заслужили. Ето го и него:

Моци

Козмин Моци трябваше да спечели снощната церемония по награждаването на “Златната топка”, брато. Румънецът хвана две дузпи срещу Стяуа в плейофите за влизане в групите на Шампионска лига и вкара един от наказателните удари в двубоя срещу своите сънародници. Моци дори има повече хванати дузпи от Нойер, брато, а тоя клес Роналдо му е падал в краката за дузпа.

Орлин Старокин

starokin

Свиреп бранител, който не игра на Световното първенство, но игра в Казахстан. Спаси Иртиш от изпадане, защото това е тим, който е дал много на неговия първи отбор ЦСКА. В края на май месец Старокин участва и в юбилея на Левски – най-голямото и значимо събитие у нас за 2014 г. Има ли нужда от още факти? И след всичко това, в момента той е свободен агент! Не за дълго, брато, не за дълго. Такива футболни хирурзи винаги си намират отбор.

Антон Карачанаков

karachanakov-prase

Футболистът също е без отбор и дори не тренира, а ходи на лов да трепе прасета. Талантът от Ново Делчево е бияч номер едно на фаулове в цяла Европа. Той е преди Меси и Роналдо по този показател, като опъна мрежите от свободен удар на цели 4 отбора – Марек, Берое, Хасково и Левски. Не заслужава ли “Златната топка”? Отгоре на всичко може да стреля и с пушка.

Близнаците Миневи

vesko-minev

Те ще са първите близнаци в историята, които печелят трофея. Защо да ги наградят? За цялостно творчество, брато. Зли са на пинчери и псуват като пиян врачанин в селска дискотека. И двамата могат да спънат играч през кръста. Вече си представяме как Анри обявява имената им като носители на отличието, следва реч в един тон и от двамата, а след това влизат на шпагат на французина. Ей, така, по навик. С две ръце сме за тях.

Ивелин Попов

ivelin popov

Капитан на националния отбор, звезда на Кубан, №1 в сърцето на Елена Паришева. С един удар може да уволни всеки треньор. Поправка – всеки негов треньор. Не е на “ти” с дузпите, но то и Бекъм е изпускал, нали? Искат го в Зенит, Астън Вила, Монако, Ман Сити, Син Сити и още, и още. Той обаче е верен на своя тим от Краснодар. Това е човекът.

Николай Михайлов

bobi_mihailov_ku4ek

Никито е син на Голямата Перука. Той пък от своя страна е приятел по чашка на Мишел Платини, но не онова бразилско недоразумение, което игра в Славия. Та Боби ще помоли Платини, който е президент на УЕФА, и последният ще даде отличието на Ники. Естествено, всичко си има цена. Платини ще получи за жеста си новия албум на Преслава. Слагаме на снимка бащата, защото какъвто бащата, такъв и синът. Крушата не пада по-далече от дървото, а в случая вратаря не скача по-далече от себе си, каквото и да означава това.

Ивайло Димитров-Косъма

ivailo dimitrov

Футболистът от Добруджа премина в Славия, а трансферът разтърси цяла Европа, дори Хиндите и Люлин 5. Очакванията са нападателят да къса мрежи в новия си тим и да се превърне в претендент номер 1 за отличието. Защо му викат Косъма? Защото винаги бил на косъм от гола. Честно!

Георги Какалов

kakalov

Тук вече се шегуваме, брато. Просто никой не говори вече за нападателя и ни стана мъчно за него. Решихме да го поместим в този материал. Все пак е бивш национал и е играл за Динамо Минск и Белите орли. Може пък и да влезе в тройката, знае ли човек…

Много харесваме козята му брадичка и буйните му коси. Истински лъв.

Кефи ли те?

Стивън Колбер сменя Дейвид Летърман на 8 септември

Трейлър на “Твърде лично със Супер Марио” (ПАРОДИЯ)