Въпросът към Кака Дора e за общуването в бара

Въпросът

Здравейте, приятели! Чета ви с интерес и се радвам, че сте толкова забавни, смели и енергични. Искам да ви попитам нещо. С тия момичета не ми върви, а не искам да пробвам с момчета. Общо взето се срамувам да заговоря момиче в дискотеката или като сме на бар. Искам да се запозная с нея, а знам, че черпенето с бира няма да помогне особено. Какво мога да й кажа и как да й го кажа? Как да се държа?

Страхил, 21 г., Видин

Отговорът

Здравей Страхиле,

доколкото разбирам от въпроса ти, нямаш точната формула за успешна комуникация с момичетата. За съжаление такава формула няма. Всичко зависи от твоето усещане. Мога да ти дам кратки насоки за това как да бъдеш по–спокоен в подобна ситуация, но те не са в никакъв случай единствения път към срещуположния пол.

Първото и най-важно нещо е да се замислиш кое точно предизвиква тази тревожност у теб. Всички хора се притесняваме дали ще ни харесат, дали ще получим одобрението на другите и в повечето случаи си съставяме сценарий, които не отговарят на действителността. С прости думи искам да кажа, че най-вероятно си супер готин пич, просто си го забравил  някъде по пътя и си мислиш, че мацките не го забелязват също. Ако се държиш уверено, говориш с плътен глас и си позитивно настроен, няма как да не проработи пред мадамата на бара. Освен ако не миришеш на чесън…

Внимавай с репликите! Недей да използваш изтъркани клишета от сорта на: „Имаш невероятни очи“, „Много си красива“ или пък прекалено заучени фрази като „Да не би ангелите са слезли от небето и са те довели тук?“. Това е тъпо. Все пак не забравяй, че не всичко е в твоите ръце. Най-вероятно момичето, което си набелязваш на бара е готино, но има вариант да е много тъпа кифла и да не разбере какво точно се опитваш да кажеш, заговаряйки я. В този случай, дори и да те отрежат, усмихни се и пожелай лека вечер без да се държиш тъпо.

Можеш да започнеш разговора със съвсем кратко представяне, което е най-нормалното нещо при среща с непознат човек. Така тя няма да се чувства застрашена или притисната.

„Здрасти, аз съм Страхил, как си тази вечер?“. Звучи просто, но в това изречение няма нищо, което да издава намерения ти – да я вкараш в леглото. Все пак наблюдавай момичето известно време преди да я заговориш и прецени, доколкото можеш, какво би вървяло пред нея.

Алкохолът! Питаш как да се държиш с момиче, ако си в бара и искаш да се запознеш с нея. В никакъв случай не я заговаряй, ако си пиян на свиня. Трябва и тя да е. Дръж се мъжки. Може да я заговориш за питието, което пие като начало, кажи й че ще се радваш, ако изпие едно и с теб, ако не е ангажирана естествено. Внимаваш да не те бият. Реплики като: ’’Извинявай, ако досаждам’’ или „Дано не се натрапвам“ подсъзнателно я навеждат на мисълта, че вършиш именно това. По-добре я попитай: „Удобно ли е да разговаряме в момента?“ или „Заета ли си тази вечер?“. За последния въпрос трябва да поработиш преди това.

Страхиле, това са много малка част от нещата, които „работят“ при заговарянето на момиче. Както споменах в началото, премахни убеждението си че не ти върви, нямаш категорични доказателства! По-скоро може да се дължи на това, че нямаш достатъчно опит. Започни да мислиш положително за себе си. Практикувай при всяка отдала се възможност и ще видиш как с времето ставаш по-уверен и няма да се притесняваш толкова много. Другото само ще си дойде.

Ако те отреже още една, това не означава, че всички до края на живота ти ще те режат.