Филмът „Еверест“ става за пуканки и няма да е губене на време

Филмът „Еверест“ става за пуканки и няма да е губене на време

Everest First Look

След точно година, на 27 февруари 2015 г., Universal Pictures, Walden Media и Cross Creek Pictures ще представят на кинозрителите епичното приключение „Еверест“. Става за пуканки и по всичко изглежда, че няма да е губене на време, брато.

Филмът е вдъхновен от истински събития за един несигурен опит за изкачване на върха на най-високата планина в света. Лентата проследява похода на две различни експедиции, поставени на прага на възможностите им от една от най-свирепите снежни бури в историята на човечеството. Глад, консерви и вятър. Никакъв уайфай и без възможност да отвориш любимия си сайт Brato.bg.

Катерачите не само ще изпитат тялото и духа си в най-суровите условия на планетата, но и ще се сблъскат с почти непреодолими препятствия.  Това, което е било просто вечна мания, се превръща в спираща дъха битка за оцеляване. Направо настръхваме като го пишем. Ние никога не сме се катерили на нищо.

Снимките по продукцията започнаха в началото на месеца в подножието на връх Еверест в Непал и ще продължат в Италианските Доломити, както и във филмовите студия „Чинечита“ в Рим и „Пайнууд Студиос“ във Великобритания.

По време на снимките екипът стига до Лагер 3 на 7470 метра надморска височина. Над 7900 метра е зоната на смъртта, където никой не може да дойде и да те спаси. Ако изпаднеш в беда на тази височина, ситуацията бързо може да стане смъртоносна. Споделя го един от екипа пред колеги, а ние направо сме готови да припаднем от вълнение.

Кой участва?

Джейсън Кларк („Великият Гетсби“, „Враг номер едно“), Джош Бролин („Мъже в черно 3“, „Няма място за старите кучета“), Джон Хоукс („Линкълн“), Джейк Джиленхол („Принцът на персия“, „Планината Броукбек“), Мартин Хендерсън („Предизвестена смърт“), Емили Уотсън („Ана Каренина“), Майкъл Кели („Зрителна измама“) и Томас М. Райт (ТВ сериалът „Мостът“).

Режисьор на „Еверест“ е Балтазар Кормакур („Два патлака“, „Контрабанда“), а сценарият е адаптиран от Марк Медоф („Деца, забравени от бога“) и носителя на „Оскар“ Саймън Бьофой („Беднякът милионер“). Оператор е Салваторе Тотино („Шифърът на Леонардо“). Продуценти са Тим Беван и Ерик Фелнер от „Working Title“, Браян Оливър и Тейлър Томпсън от „Cross Creek“, както и Ники Кентип Барнс („Въпрос на време“).

Актуална и интересна информация за продукцията може да намерите в официалната фейсбук страница на „Форум Филм България“.