in ,

Провалът преди успеха. 9 истории на хора, които са стигнали дъното преди върха

Growing-a-Successful-Business-Risk

Не винаги е лесно, брато. Това доказват историите, които сме ти събрали в този материал. Благодарение на тях ще спреш да ревеш, ако нещо си се отчаял. Стегни се, вържи се със сезал и давай напред.

Това са 9 истински истории на хора, които са стигнали дъното преди да станат богати и известни. Нека се порадваме заедно на нещастието им.

А що историите са 9? Щото другите правят по 10, а ние трябва да сме различни до последно.

Хю Джакман

89a72a47-151f-4a3b-ad3b-1827e3ea730e

Преди да стане супер известен и да получи ролята на Върколака, Хю е работил като касиер и даже е бил уволнен. Самият той признава пред US Weekly, че са го уволнили с мотива, че е говорил прекалено много с клиентите. Според нас само е свалял готините мацки, но за съжаление никога няма да разберем каква е истината.

Джоан Роулинг

j-k-rowling-image

Преди да се радва на успеха на “Хари Потър”, писателката е била разведена самотна майка без перспектива. По едно време се сетила да пише новела. По-късно новелата се превърнала в много дебела книга и героят й Хари Потър направил Джоан милиардерка. В момента колкото и деца да й направят, не могат да я сбъркат с издръжката им. Богата е на маймуна.

Оливър Стоун

Носител на 3 награди “Оскар”, но питаш ли през какво е минал известният режисьор и сценарист?

Бъдещето му било предначертано. Богати родители, стабилни връзки, възможност за реализация. Оливър постъпил в Йелския университет. Но изведнъж всичко се сринало. Родителите му се развели, той напуснал университета и на 19 г. заминал за Виетнам, за да стане учител и по-късно войник. На 21 г. е пехотинец на фронта и всяка изядена консерва може да му е последна. Започва да взима наркотици, два пъти е награждаван с медали за това, че във войната спасява свои другари. Дрогари. Преди да се върне в Америка, минава през Мексико, за да си набави евтина дрога. Залавят го на границата за контрабанда на наркотици, като го чакат до 20 години затвор. Баща му обаче го измъква някак. Баща му е евреин, брато, това обяснява всичко. После Оливър Стоун се записва в киноколежа към нюйоркския университет в класа на Мартин Скорсезе. Негови филми са “Взвод”, “Роден на четвърти юли”, “JFK”, “Евита” и “Александър”.

Опра Уинфри

opra_uinfri

На 22-годишна възраст Опра била уволнена като репортер, защото не ставала за телевизията. 7 години след неуспеха, Опра се преместила в Чикаго, където вече 25 години води предаване по телевизията, което по рейтинг удря в земята “Шоуто на Слави”, а за “Шоуто на канала” нямаме какво да кажем. Аре да си говорим истини.

Джери Зайнфелд

Jerry-Seinfeld

Разказват, че първата му поява като млад комедиант била под всякаква критика. Джери излязъл пред публика, събрал границите на кръвното, забравил си думите и хората го освиркали. Казали му фак йор мадар и го свалили от сцената като опозиция – украински президент. На следващата вечер обаче Джери се върнал в същия клуб и изнесъл невероятно шоу. Докарал на две жени микроинфаркт от смях. В момента Джери е богат и успял и съветва хората да не се предават.

Сидни Поатие

Sidney_Poitier_PMF

Сър Сидни е носител на наградите “Оскар”, “Златен глобус” и БАФТА, но ще ти кажем, че на първия кастинг за актьори, на който се явил, директорът направо изкрещял в лицето му да си ходи и да си намери работа като мияч на чинии. Дедо ти е първият чернокож актьор с “Оскар”. В момента има много пари в банковата сметка, 6 деца от два брака, а е израснал в бедно семейство, където мръвка е имало през празник.

Стивън Спилбърг

r-1024-768-obzor-maj

Три пъти кандидатства неупешно в Унивеситета на Южна Калифорния, във факултета за театър, кино и телевизия. После записва в Калифорнийския държавен университет, работи като неплатен стажант на пълен работен ден в отдела по монтаж в Юнивърсъл Студиос. След като станал известен, Университетът на Южна Калифорния му връчва почетна диплома през 1994, а през 1996 той става попечител на университета. През 2002, тридесет и пет години след започването на колежа, Спилбърг завършва образованието си в Калифорнийския държавен университет и получава бакалавърска диплома за Филмово продуциране и електронни изкуства с възможност за филмово/видео продуциране.

Бийтълс

6127

Записали 15 песни в едно студио и накрая продуцентът им казал, че нищо не става от тях, да се факат. Казал им даже, че нямат никакво бъдеще в шоубизнеса. Те обаче не се предали и в следващите години продали над 1,3 млрд. албума. Истински пичове със странни прически.

Елвис Пресли

елвис

Уволнили го още на първото му излизане пред публика в някакъв нощен клуб. Хората нещо не били доволни, а собственикът отишъл при Елвис и му казал: “Слушай, момче, чеп за зеле не става от тебе, отивай да ставаш шофьор и не се занимавай с творчество.”

Елвис обаче не се предал и станал една от най-значимите личности на 20 век. Той е най-продаваният солов изпълнител в историята на поп-музиката. Номиниран е за 14 награди Грами, като печели 3 от тях, а освен това получава и Грами за цялостен принос. Великан. Крал на рокендрола.

Кефи ли те?

20-ти годишен живописен фестивал в Лейк Уорт, Флорида (СНИМКИ)

Филмът “Еверест” става за пуканки и няма да е губене на време