in , ,

Филмовите провали за 2013

Prince-Charles-Cinema

Много филмови премиери бяха излъчени тази година, брато. Някои от тях бяха добри, други пък разочароваха. Списание „Форбс”, което ние четем с интерес всеки месец, обяви класацията за най-големите провали за 2013.

Челното място е оглавено от “Петата власт” (The Fifth Estate), който ние не сме гледали и явно с право.  Въпросната лента пресъздава противоречивата драма за Уикилийкс с участието на Бенедикт Къмбърбач в ролята на Джулиан Асандж. Филмът е донесъл приходи от едва 6 милиона долара в световния боксофис в сравнение с бюджета си от 28 милиона. По този начин биографичната продукция е възвърнала само 21% от разходите, инвестирани за създаването му. Оценката му в IMDb също е катастрофална- 5.8.
the-fifth-estate-uk-poster

Второ място е за “Куршум в главата” (Bullet to the Head). Въпреки участието на Силвестър Сталоун, екшънът е възвърнал само 36 на сто от разходите по него. Филмът е донесъл 9 милиона долара в световния боксофис при бюджет от 25 милиона долара.
Тройката допълва “Параноя” (Paranoia)с Харисън Форд, Гари Ордман и Амбър Хърд. Филмът е заработил 13,5 милиона долара, при бюджет от 35 милиона.

В класацията попадат още филмите: “Паркър” (Parker ) с Джейсън Стейтъм и Дженифър Лопес, с бюджет 35 милиона долара, приходи от 17 милиона долара и възвращаемост от 49%.
В класацията попадат още филми като:

  • Надиграването” (Battle of the Year: The Dream Team) с бюджет от 20 милиона долара, приходи от 11 милиона долара и възвращаемост от 55%.
  • “Семейство Пийпълс” (Peeples) с бюджет от 15 милиона долара, приходи от 9 милиона долара и възвращаемост от 60%.
  • “РПУ “Оня свят” (R.I.P.D.), бюджет от 130 милиона долара, приходи от 78 милиона долара и възвращаемост от 60%.
  • “Тежка сватба” (The Big Wedding) с бюджет от 35 милиона долара, приходи от 22 милиона долара и възвращаемост от 63%.

Кефи ли те?

Райън Гигс на 40 (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Дизел и Скалата за смъртта на Пол Уокър