in

Идеалният отбор в Шампионската лига за изминалия кръг

radiant-champions-league-13-trophy

Сайтът на УЕФА публикува идеалния състав в Шампионската лиза за изминалия вече 3-и кръг от груповата фаза. В него не попаднаха Нуно Пинто и Йордан Милиев по простата причина, че няма как да припарят до надпреварата. Както и да е, извиняваме се за тъпата шега.

cl

Вратар

На врата европейската футболна федерация е поставила Фрейзър Форестър, който помогна на своя Селтик да запише първа победа през този сезон в ШЛ срещу Аякс. Шотландските бойци надвиха гостите с 3:2 благодарение на серията добри спасявания на 25-годишния страж.

Защита

В защитата на идеалния отбор си партнират Давид Алаба (Байерн), Матс Хумелс (Дортмунд), Гари Кейхил (Челси) и Грегъри ван дер Вийл (ПСЖ).
Алаба успя да се разпише при успеха над Виктория Пилзен и за пореден път бе на ниво. Бранителят на лондончани пък записа силни 90 минути при визитата на Шалке, която тимът на Жозе Моуриньо спечели безапелационно с 3:0.

Хумелс пък спомогна на Дортмунд да грабне ценни три точки в Лондон срещу Арсенал в борбата за първото място в група “F”.

Същото важи и за ван дер Вийл, чийто ПСЖ размаза Андерлехт като гост с 5:0.

Халфове

Снайдер, Рибери и Монтоливо са се представили най-силно според УЕФА сред колегите си в средата на терена. Уесли успя да зашие едно попадение при първата победа на Галатасарай този сезон в ШЛ при 3:1 над Копенхаген. Италианският полузащитник пък бе основна фигура за „росонерите“ при 1:1 срещу Барселона на Сан Сиро. За Рибери каквото и да кажем ще е малко. Френският футболист вкара два гола на скромния Виктория Пилзен и се превърна в кошмар за чехите.

Нападение

Златан Ибрахимович, Серхио Агуеро и Щефан Кислинг. Последният се замеси в скандал миналия петък, когато негов удар в мача с Хофенхайм излезе в аут, но топката се промуши през дупка в мрежата на врата и главният рефер Фелкс Брих отсъди гол. След това кратко отклонение се връщаме обратно в Шампионската лига, където Кислинг заби два гола на Шахтьор. Байер взе важни три точки, а украинците глътнаха цели четири „аспирина“.

Агуеро пък бе в основата на обрата на Манчестър Сити като гост на ЦСКА Москва с 2:1. Аржентинският нападател заби и двете попадение в студена Москва.

Над всички в този кръг обаче бе Златан Ибрахимович. Нападателят, който се определя като „Ферари“ сред футболистите, вкара не един, не два, не три, а цели четири гола. Един от тях бе със скорост от 148 км. Толкова не сме вдигали и с кола, пък камо ли с топка. Шведският таран счупи личен рекорд, след като наниза първия си хеттрик в Шампионската лига и се превърна в четвъртият футболист в историята на турнира, реализирал четири попадения в един мач.

Кефи ли те?

Истината на Сър Алекс за скандалите с Бекъм, Кийн и Рууни

Преди Барса-Реал: Дрийм тим на предателите