in , ,

Братя Коен правят римейк на “Белязания”

Снимка: junkiemonkeys.com

Проектът за римейк на гангстерския епос от 80-те години с любимия ни актьор Ал Пачино успя да привлече вниманието дори и на най-скептичните ценители на седмото изкуство с информацията, че братята Джоел и Итън Коен ще напишат сценария, брато. Шедьовърът на режисьора Брайън де Палма с Пачино също е своеобразен римейк на едноименната класика на Хауърд Хюз от 30-те години на миналия век.

Феновете на Коен, цитирани в operationkino.net, отбелязват, че досега само Стивън Спилбърг е правил приличен филм по текст на братята (”Мостът на шпионите”) и едва ли само те еднолично биха могли да спасят римейка, ако ги няма другите важни елементи за един качествен филм. Трябва стабилен режисьор, а двете имена, които се спрягат последно, са тези на Дейвид Макензи (”Перфектно чувство”, Hell or High Water) и Питър Бърг (”Кралството”, Patriot’s Day). До известна степен и двамата могат да бъдат определени като стабилни, особено Макензи, но са далеч от таланта, който според ценителите се търси тук.

Диего Луна ще изиграе ролята на Тони Монтана

Другият аспект, за който може да предизвика скептицизъм, е, че вече толкова много сценаристи и режисьори (като Дейвид Ейър, Пол Атанасио, Джонатан Херман, Терънс Уинтър, Дейвид Йейтс, Пабло Лариан, Антоан Фукуа) работиха по този проект и потънаха в забвение, че като нищо и братя Коен и който режисьор се окаже топ изборът, може да ги последват. Причината да сe мисли, че този път ще е различно е, че Universal официално обявиха премиерна дата – 10 август 2018 г., и ще натиснат да се получат нещата.

За главната роля е избран Диего Луна, който със сигурност не може да бъде определен като изпълнител от калибъра на Ал Пачино.

Кефи ли те?

Мъж жертва скъпата си кола, за да спаси чужд живот

Букет от Марихуана вместо рози (СНИМКИ)