in ,

Младоженци даряват усмивка на дете за сметка на увяхнало цвете (КАУЗА)

12071758_594671127351219_94552055_n
Малките неща оформят и оцветяват отношенията между хората. Малките неща носят онези големи усмивки, брато. Иронично е как именно тези малки жестове имат силата на големи дела. В училище сме учили за стойността на много и най-различни неща. Интересно, но нито един предмет, нито един преподавател, не ни е открехнал за тайната на малките жестове. Мисля, че знам защо е така. На тях са способни само хора с големи сърца и вродена доброта. За тях се учим сами, то е усещане. Няма как някой друг да те научи на това и да ти предаде този ценен урок.

Късметлии са тези, които носят това качество в гърдите си. Качеството да оценяваш малките неща, да виждаш малките неща и да създаваш малките неща! Благодарен съм, че хилядите парченца от пъзела на “малките неща” оформят моето голямо приятелство с младоженците, за които искам да разкажа. Малки неща, но за големи хора.

Така започва моята история за сватбената покана, която получих преди няколко месеца от едни от най-близките хора в моя живот. Даде ми я приятел, с който сме израснали. Другар, с който сме преживели какво ли не през годините, в които сме имали и много, и малко, но винаги сме го споделяли помежду си. Именно той ми връчи една от първите покани за тържественото събитие, което се състоя на 14-ти февруари.

Нямаше да обърна по-специално внимание на поканата, ако на гърба й не бях открил кратък текст, който може да промени сватбените традиции за в бъдеще. Напълно осъзнато казвам последното, тъй като вярвам, че това е една инициатива, която може да внесе нов смисъл на думата благотворителност. Да дари надежда и усмивка на човек в нужда, дете или куче. Да докаже, че добротата все още вирее и по нашите географски ширини, там някъде между новините за поредната агресия по пътищата или поредното увеличение на заплатите на народните ни представители. Да са живи и здрави последните!

В действителност въпросният текст е кратък, но напълно достатъчен, за да те накара да се замислиш за стойността на малките неща в живота. И как едно добро дело може да се превърне в кауза, инициатива и дори традиция. Въпросното послание на картичката гласи:

“Бихме желали да се включите в нашето благотворително дело, като Ви предлагаме да дарите сумата предвидена за букет или цвете за нашето тържество. Ние от своя страна се ангажираме да дарим събраните средства на…”
 
Моите приятели, които вече са семейство, не са създатели на тази инициатива, но са последователи. Тя може да служи за пример на всички бъдещи младоженци и да дари усмивка на човек в нужда. Те дариха събраната сума на Център за деца с онкологични заболявания, но твоята кауза може да е друга. Ако ти си срещнал своята голяма любов и планираш подобно сватбено тържество, то какъв по-добър начин от това да посрещнеш семейния живот, започвайки всичко от едно добро дело, от един малък жест. Така, както направиха Петя и Ангел, които дариха усмивка на дете за сметка на едно увяхнало цвете.
12047664_10205780929872985_724815218_n

Кефи ли те?

Изгубен пингвин чака на стоп, за да намери приятелите си

“Малкият закрилник” – пистолетът, който е с големината на китайски пенис