in

“Том и Джери” е най-гледаният филм у нас в кината

Може и да не вярваш, но у нас все още има кина, оцелели покрай пандемията, брато. Наскоро установихме с изненада, че някои от тях все още не са отворили врати и изчакват. Ясно е, трудно ще им излезе сметката при тези рестрикции, когато в същото време им се налага да плащат наеми, заплати, данъци. И все пак има няколко филма, които се въртят на голям екран у нас.

А най-гледаният през последния месец е любимият “Том и Джери” продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни след миналия уикенд. Точно 39 044 зрители са били свидетели на забавните номера между коттака и мишката, а това е генерирало 325 525 лева приходи.

На втора позиция след миналия уикенд е приключенския “Двете страни на чудесата”. Предисторията на Питър Пан и на Алиса в страната на чудесата е гледана от вече 1 432 зрители и има 12 692 лева от билетите им след първите три дни на екраните.

На трето място е втората премиера от миналият петък – “Преводачите”. Френският трилър за група преводачи, които трябва да превеждат книга в луксозен бункер и там се случват редица стряскащи събития, е гледан от 1 141 зрители и има 11 185 лева от билетите им след трите дни у нас.

Четвърто място е за “Monster Hunter: Филмът”, създаден по едноименната видеоигра на японската компания Capcom. Битката на лейтенант Артемис с хората на Адмирала е вече трета седмица на екраните и е гледан вече от 5 310 зрители и 56 531 лева приходи от билетите им.

На пета позиция сред най-гледаните филми е “Малките неща”. Трилърът с Дензъл Уошингтън, Рами Малек, Джаред Лето, София Василиева, Димитър Маринов е от три седмици на екраните у нас, като отчита до неделя 5 507 зрители и 54 199 лева приходи.

Кефи ли те?

Уникален гол в мач от родната Втора лига (ВИДЕО)

Още българи, заслужаващи номинация за “Оскар”