in

Как Еминем успя да пребори зависимостта към наркотиците

Един от големите ни любимци Еминем е чист вече 11 години, брато. За този период рапърът не е взимал наркотици, не е пил и алкохол. Това призна самият той, след като на 20-ти април имаше годишнина по този повод.

През 2002 година той започва да взима различни вещества, сред които Valium и Vicodin. Три години по-късно американският изпънител опитва да се подложи на лечение, но точно в този момент негов близък приятел умира и той отново посяга към наркотиците.

През декември 2007 година Еминем предозира с метадон и се озовава в болница, а месец по-късно отново колабира. В този момент изпънителят на “Lose yourself” осъзнал, че ще умре, ако не се откаже от вредните навици.

Виж още, брато: Дъщерята на Еминем те кара да прехапваш устни (СНИМКИ)

В интервю за списание “Ролинг Стоун” Еминем призна, че за да преодолее пристрастяването си, започна да работи и говори с други хора, които имали подобен опит, един от които Елтън Джон.

“За начало се обърнах към добър специалист – обяснява сега музикантът. – Много ми помогна и все още поддържам връзка с него. Освен това започнах да бягам като маниак. 30 километра на ден, всеки ден. Просто преминах от една зависимост към друга. В началото в центъра за рехабилитация ми беше трудно, защото всички ме разпознаваха, искаха автографи и снимки, а това ме разсейваше. Не можех да се концентрирам върху собствения си проблем.”

 

View this post on Instagram

 

11 years – still not afraid.

A post shared by Marshall Mathers (@eminem) on

А голямата му мотивация се оказват неговите деца – Алана (25), Хейли (23) и Уитни (17). Той решава да зареже всички боклуци, твърдо решен, че иска да наблюдава как те растат пред очите му.

“Взимах хапчета по всяко време – обясни още Еминем. – Приемах всичко, което някой ми даваше, без значение кой е той. Осъзнавам, че загубих няколко години от живота си.”

А Еминем признава също, че хип-хопът допълнително е допринесъл да пребори тежката зависимост към опиати и алкохол, за да дойде денят, в който да празнува 11 години далеч от въпросните зависимиости.

Кефи ли те?

40-годишен мъж съди родителите си, изхвърлили колецията му от по*но

Българските рапъри, от които искаме нов албум