in , ,

Най-добрите филми, свързани със спорта – част 2

splits

Свикнал си хубавите и полезни работи да минават бързо, но откакто четеш Brato.bg  тази твоя теория се разби на пух и прах. Не казвай, че се изхвърляме, защото систематично и последователно те правим част от нашия свят на забавление и полезни работи. Тук леко ти смигваме приятелски и те черпим една бира, ако понасяш добре стила ни на писане.

Да си дойдем обаче на думата. Този текст е втората част, посветена на най-добрите филми, свързани със спорта. Те ще те накарат да настръхнеш, да се просълзиш, те ще те мотивират да счупиш на някой приятел капачките или просто да му обърнеш носа да събира дъждовна вода.

Първа част можеш да прочетеш ТУК. Това е нашият топ 10. Със сигурност ще има недоволни, но те приканваме отново да пишеш под този материал твоите любими заглавия от филмовата индустрия, свързани със спорта. Ако не сме гледали нещо и ни го препоръчаш, задължително ще го направим.

Доре, де, хубаво изхвърлихме се леко. Ето, че дойде и моментът, в който ще ти разкрием кои филми класирахме сред най-добрите от раздела “спортни”.  Вече ти представяме една част от тях като вметнахме, че това е нашият Топ 10 и със сигурност ще има недоволни, но ще ни прощаваш. В първата част от материала ти показахме от 6-то до 10-то място, а ако вече си го забравил може да го преговориш.

“Помни титаните”

САЩ/2000/ 113 минути

В ролите: Райън Гослинг, Кейт Босуърт, Доналд Фейсън, Ууд Харис, Райън Хърст, Кип Пардю, Уил Патън, Дензъл Уошингтън

remember-the-titans-1569-16x9-large

Създаден по истински случай, “Помни Титаните” е интригуващ разказ за това как малък град, раздиран от омраза и недоверие, се сплотява в името на една идея. Годината е 1971-а. След 15 успешни сезона футболният треньор Бил Йоуст е заменен от новодошлия Хърман Бун – корав, безкомпромисен и напълно различен от добронамерения Йоуст. Ще успеят ли двамата мъже да преодолеят различията си и да превърнат групата враждебно настроени млади момчета в шампиони?

“Треньорът Картър”

САЩ/2005/130 минути

В ролите: Антуан Тънер, Рик Гонзалес, Чанинг Тейтъм, Ашанти, Роб Браун, Самюел Л. Джаксън

Coach-Carter-5-7V8K2Z9SSX-800x600

Създаден по невероятна истинска история, “Треньорът Картър” е вдъхновяващ разказ за баскетболния треньор Кен Картър, който попада в националните новини и получава едновременно висока оценка и гореща критика за отстраняване от игра на целия си непобедим гимназиален отбор заради лошо академично представяне.

Докато играчите, родителите и обществеността се обединяват, за да върнат отбора обратно на игрището, Картър трябва да преодолее препятствията и да покаже на младите хора бъдеще, което се простира извън бандите, наркотиците, затвора и дори баскетбола.

“Чудо”

САЩ/2004/ 113 мин.

В ролите: Кърт Ръсел, Патриша Кларксън, Ноа Емерих, Шон МакКен, Кенет Уелш, Еди Кахил, Патрик О’Брайън Демси

Филмът от 2004 г., който е по действителен случай, разказва за американския хокеен отбор, който през 1980 г. успява да спре непобедимия тим на СССР. Кърт Ръсел играе ролята на треньорът Хърб Брукс в един филм, който ще вдъхнови всеки, без значение дали обича или не тази игра.

“Всяка една неделя”

САЩ/1999/ 150 минути

В ролите: Ал Пачино, Камерън Диас, Денис Куейд, Джеймс Уудс, Джейми Фокс, Ел Ел Куул Джей

Това е онзи филм, в който Ал Пачино изнася велика реч преди финалния двубой. Вече споменахме за нея в класацията за най-вдъхновяващи речи от филмите. „Играй, за да не те изиграят!”е мотото, което води персонажите в спортната драма на Оливър Стоун. Спортният дух е едно от най-мотивиращите неща тук и сега.

“Роки”

САЩ/1976/114 минути

В ролите: Силвестър Сталоун, кой друг ти трябва?

Няма как да не окичим Силвестър Сталоун със златния медал в този материал. Филмовата поредица, която разказва за живота на боксьора Роки Балбоа, стартира през 1976 г., а лентата се превръща в хит. Продукциите са общо 6, като последната такава бе през 2006 г. Ние все пак ще представим първия филм, тъй като той слага началото на легендарната поредица.

Номиниран за 10 награди “Оскар” и носител на наградата за най-добър филм, „Роки” успява да вдъхнови цяла една нация с прекрасна музика, невероятни битки и четирима актьори, номинирани за “Оскар”!

Други филми, които трябва да гледаш:

“Али”, “Боецът”, “Джери Магуайър”, “Чудото на Берн”

Кефи ли те?

Новите подобрения във “Football Manager 2014”, играта излиза по Коледа (СНИМКИ)

Стилно: Животни, облечени по-добре от теб (СНИМКИ)