in

Яко!Яко!

Официално: Скоро празнуваме първия световен ден на футбола

At an IMFC (Montréal Impact) Football game, Saputo stadium, Montréal, Canada

Имаме нов повод за бира! Братоците вече ще честваме световния ден на футбола. Това стана факт след Общо събрание на Организацията на обединените нации (ООН). На нея бе приета резолюция, според която 25 май бе обявен за Световен ден на футбола.

Свърши се! Край на рекламите за хазарт по медиите

Това е също толкова силно, колкото и деня, в който празнуваме бирата, който е първият петък на август. Даже сме правили парти на Brato.bg, което завърши пагубно за някои.

Да се върнем на сегашната тема, има и причина да бъде определена точно тази дата, посветена на великата игра.
“Резолюцията решава да провъзгласи 25 май за Световен ден на футбола, тъй като през 2024-a се навършват 100 години от първия по рода си международен футболен турнир, включващ представители от всички региони на Летните олимпийски игри през 1924 гodina в Париж”.

Документът, също така, препоръчва на държавите-членки “да приемат политики и програми за насърчаване на спорта и на физическата активност, включително на футбола, на национално и местно ниво като средство за насърчаване на физическото и психическо здраве и благополучие и насърчаване на спортна култура в обществото” и “предлага да празнуваме Световния ден на футбола в съответствие с националните приоритети и да насърчаваме ползите от футбола за всички, включително чрез дейности за образование и повишаване на осведомеността”.

Кефи ли те?

Сандра Бълок и Киану Рийвс намекнаха за “Скорост 3”

Not Safe For Work
Click to view this post

Любимата ни Емили Ратайковски дойде на събитие без бельо (СНИМКИ)