in

Смех!Смех!

Някой плати за “вратата”, спасила живота на Роуз в “Титаник”, 700 хил. долара

Плаващото парче дърво, което спаси живота на героинята Роуз от “Титаник”, беше продадено на търг, брато. Това дори не е най-важното от новината. По-любопитното е, че въпросният фен на филма е броил внушителните 718 750 долара, предаде Би Би Си.

Виртуална разходка по най-големия круизен кораб в света, който отплава преди два дни

Още от излизането на филма почитателите се чудят дали дървената плоскост е била достатъчно голяма, за да побере и възлюбения й Джак, спасявайки го от смърт в ледените води. Ние знаем, че е било възможно, но в живота някои жени просто те оставят да потънеш.

Според описанието му въпросният реквизит е “предизвикал много дебати сред феновете”. Давайки повод за още разисквания, организаторите на търга посочват, че дължината на плоскостта е 2,4 метра, а широчината й – 1 метър.

Продажбата на “спорния” артикул беше осъществена по време на търг на реквизит и костюми, собственост на веригата ресторанти и курорти “Планета Холивуд” (Planet Hollywood).

В блокбастъра измисленият персонаж Джак, изигран от Леонардо ди Каприо, настоява, че плоскостта – част от рамката на врата, е достатъчна да побере само неговата възлюбена Роуз (Кейт Уинслет). Тя се спасява, но Джак намира гибелта си в ледените води на Атлантически океан.

В епизод на “Ловци на митове” от 2012 г. режисьорът на “Титаник” Джеймс Камерън разкри, че получава десетки имейли на ден, в които Роуз е наричана “егоистка” заради сцената, а Джак – “идиот”.

Камерън се опита да сложи край на дебата, казвайки, че героят на Ди Каприо е трябвало да умре според сценария.

“Може би попрецакахме нещата и дъската трябваше да е малко по-малка, но човекът беше обречен”, каза режисьорът.

През 2022 г. Джеймс Камерън отново се опита да потуши предположенията дали смъртта на Джак е била ненужна, провеждайки т.нар от него научно изследване. В рамките му е направен задълбочен анализ от експерт по хипотермия. В изследването се включват и двама каскадьори със същата телесна маса като Ди Каприо и Уинслет. Те са екипирани със сензори и са поставени в ледена вода, за да се тества по различни начини дали и двамата могат да оцелеят чрез различни методи. Отговорът е “Не”.

Камерън се позовава и на друга, не толкова научна обосновка, казвайки: “Джак трябваше да умре. Това е като Ромео и Жулиета. Това е филм за любовта, саможертвата и смъртта. Любовта се измерва със саможертвата”.

Реквизитът, който често е бъркан с врата, е базиран на цялостно парче отломки, спасено от трагедията през 1912 г., според организаторите на търга от “Херитидж окшънс”.

Кефи ли те?

Флорида забрани социалните мрежи на децата под 14 г.

Велико! Първи трейлър на Лошите момчета 4″ (ВИДЕО)