in

Яко!Яко!

Англия завидя на мерника на Илия Груев

during the EFL Sky Bet Championship match between Leeds United and Rotherham United at Elland Road, Leeds, England on 10 February 2024.

Новата година ражда нови очаквания, брато. Нашите са свързани дори с националния отбор, няма да те лъжем. Не можем само да ги критикуваме, в крайна сметка те не са виновни, че Боби, Емо и Данчо са алчни за власт.

Защо обаче сме оптимисти? Защото Десподов шие наред в Гърция, а Илия Груев впечатлява в Англия. Халфът продължава с фурора в Чемпиъншип, едно от най-тегавите първенства дори за FIFA (по ново му FC EA). Националът на България даде асистенция, а неговият „Лийдс“ срази с 4:0 „Суонси“ навън.

Именно от пас на бившия футболист на „Вердер“ тръгна разгрома на йоркширци в Уелс. През всички 90 минути Груев бе перфектен в дефанзивен и офанзивен план, а статистиката след мача го доказа. Халфът затвори срещата с 97% точност на подаванията. През есента на 2022 година той бе под №2 в Бундеслигата по този показател, докато още бе част от „Бременските музиканти“.

Сега мерникът му е толкова добър, че цяла Англия му завидя. Цифрите не лъжат, Груев е програмиран да доставя топката до своите съотборници почти перфектно. В последните 7 срещи, в които той бе титуляр, само веднъж процентът е падал под 90 и това се случи срещу „Престън“ (86%), където също получи суперлативи за играта си.

23-годишният футболист, роден в София, впечатли още срещу „Родъръм“ (93%), „Плиймут“ (94%) за ФА Къп, където бе избран за играч на мача, „Бристол Сити“ (97%), отново „Плиймут“ (91%), „Норич“ (97%), „Кардиф“ (97%) и „Уест Бромич“ (93%). На Острова дори онагледиха с карта на терена подаванията на българина, които в никакъв случай не са само на близко разстояние. Феновете на „Лийдс“ вече са в еуфория от играта на своя футболист, който през есента почти не попадаше сред титулярите и рядко влизаше в игра за повече от тактическа смяна в края на мачовете. За тима това бе седма поредна победа, а в този период Груев и компания са допуснали само едно попадение.

Кефи ли те?

8 години без Трифон Иванов

Геро: Плаках като дете, когато Трифон Иванов почина (ВИДЕО)