in

ПлачаПлача

8 години без Трифон Иванов

Днес е тъжен ден, брато. На тази дата преди 8 године (как само лети времето) от този свят неочаквано си отиде големият Трифон Иванов, който беше наш идол. Железният бранител, бронзовият медалист от САЩ 94, пое към райските порти с гордо вдигната глава, но и едва на 50 години. Още помним бялата тениска, с която ритахме навън с №3, нарисуван с флумастер.

Никога няма да забравим сълзите в очите на Христо Стоичков на мача му в София месеци по-късно. Няма да забравим и смелата му игра, голът му срещу Русия, класирал ни за последното Световно първенство с наше участие. Има 76 мача за България. Доказателство за човекът Трифон Иванов са думите, с които бе описан от своите близки. На неговото погребение преди пет години дойдоха всички до един герои от САЩ `94.

„Изминаха 8 години, а все едно никога не си си тръгвал! Все чакам да звънне твоят номер, за да ми каже някоя от великите ти крилати фрази! Туньо, не си забравен и никога няма да бъдеш! Ти беше сърцето и душата на нашия отбор! И страшилище за световни шампиони, които редовно биехме! Почивай в мир, приятелю! И ни пази от мястото, където си сега!“, написа Стоичков в социалните мрежи!

Кефи ли те?

За пръв път в България – Седмица на китайското кино (ВИДЕО)

Англия завидя на мерника на Илия Груев