in

Яко!Яко!

Ресторант в Рим предлага гурме ястия за кучета

Ако си решил да се поглезиш, брато, разхождайки се по пропитите с история улици в Рим, а за компания си взел и своето куче, то може да опиташ ресторант Fiuto. Заведението във Вечния град впечатлява с избора си на храна за четириногите, тъй като предлага гурме ястия за тях.

Хванаха куче да шофира, писаха акт на стопанина (ВИДЕО)

Секцията от менюто, посветена на четириногите, предлага мерлуза с рикота и тиквички, пилешка кайма с вегетарианско пюре и др. Сред напитките може да се избира между екстракт от зелена ябълка и диня.

“Менюто е консултирано с нутриционист ветеринар и сме взели предвид алергиите, от които кучетата страдат много повече от хората”, каза пред АФП Лука Граматико, треньор на кучета, преквалифицирал се в главен готвач. – Без подправки, без захар и мазнини. Рибата се цени много, защото вкусът е различен от обичайната храна на кучетата”.

Идеята за ресторанта в сърцето на квартала до Понте Милвио е хрумнала случайно на трима млади мъже. “Не очаквахме подобен интерес. Ние, естествено, сме много доволни”, каза 33-годишният Марко Турано, който е един от собствениците.

От отварянето си преди месец ресторантът всяка вечер приема средно шест до десет кучета вечер и десет до петнайсет през уикенда. Цената на порция е от осем до двайсет евро в зависимост от размера на кучето. Помислено е за най-малките детайли. “Поставихме паравани между масите, за да може кучетата да не се разсейват по време на хранене, гледайки се едно друго”, каза Марко Турано.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ristoranti Roma (@pranzoceneroma)

Кефи ли те?

Когато и коледната ти украса е посветена на “Сам вкъщи” (ВИДЕО)

“Наполеон” нахлува от петък в кината (ТРЕЙЛЪР)