in

Яко!Яко!

Тук са “Убийците на цветната луна” с Леонардо Ди Каприо и Робърт Де Ниро

Филмът тръгва от петък в кината

В историята на седмото изкуство едва ли има друг режисьор, който да снима със същия размах, страст и брутален реализъм, както живата легенда на киното Мартин Скорсезе. Филмите на този неуморим гений, чиято кариера се простира вече седем десетилетия, се редят сред най-големите шедьоври в киното, а на 20 октомври Скорсезе отново ще докаже недостижимото си величие с може би най-амбициозния си и безкомпромисен проект до момента – епичната криминална драма “Убийците на цветната луна”, разказваща обляната в кръв история на движеното от чиста алчност системно унищожаване на един народ.

Монк се завръща на екран за един последен случай

Сценаристи на филма са самият Мартин Скорсезе и носителят на “Оскар” Ерик Рот (Форест Гъмп, Мюнхен), които адаптират базирания на действителни събития бестселър на Дейвид Гран “Убийците от Оклахома и раждането на ФБР”. В главните роли влизат актьорските чудовища Леонардо ДиКаприо и Робърт Де Ниро, като тяхното участие бележи нов паметен момент в историята на киното, защото, макар двамата да са най-честите колаборатори на Скорсезе пред камерата, те за първи път споделят екрана в негов филм. Достойно до тях застава невероятната Лили Гладстоун, която критиката с право вече определи като “душата на филма”.

Действието на Убийците на цветната луна се развива през 20-те години на ХХ век в Оклахома, период, станал известен като “Големият терор”, и проследява историята на племето Осейдж, на което петролът носи огромно богатство и за една нощ превръща хората му в едни от най-богатите в света. Благополучието им привлича бели пришълци, които манипулират, изнудват и крадат всичко, до което могат да се домогнат, преди да прибегнат и до хладнокръвни убийства. В центъра на всичко това е връзката на Ърнест Бъркхарт (ДиКаприо) и индианката Моли Кайл (Гладстоун), която отразява най-добрите и най-лоши страни на хората и техните отношения.

Трейлърът на “Убийците на цветната луна” разкрива както епичните мащаби на впечатляващата продукция, така и емоционалните измерения на връзката на Бърнхарт и Кайл, служеща за гръбнак на историята, и обещава поредния шедьовър на маестро Скорсезе.

Режисьор на “Убийците на цветната луна” е Мартин Скорсезе, който е и сценарист наравно с Ерик Рот. Продуценти са Мартин Скорсезе, Дан Фридкин, Брадли Томас и Даниел Лупи, а изпълнителни продуценти са Леонардо ДиКаприо, Рик Йорн, Адам Сомър, Мариане Бауер, Лиза Фрешет, Джон Атууд, Шей Камър и Нилс Юл. В ролите са Леонардо ДиКаприо, Робърт Де Ниро, Лили Гладстоун, Джеси Племънс, Танту Кардинал, Джон Литгоу, Брендън Фрейзър, Кара Джейд Майерс, ДжаНей Колинс, Джилиан Дион, Уилям Бело, Луис Канселми, Татанка Мианс, Майкъл Абът-младши, Пат Хийли, Скот Шепърд, Джейсън Исбел, Стърджил Симпсън и др.

Срещаме се с “Убийците на цветната луна” от 20 октомври само в кината и IMAX.

Кефи ли те?

Българин скочи от панелка с парашут (ВИДЕО)

Рапър възпя “подвизите” на БФС (ВИДЕО)