in

Яко!Яко! WTFWTF Смех!Смех! ПлачаПлача Шит!Шит! ДГДДГД

Как да пребориш есенната депресия

Помахай на лятото, брато, то си отива, както си отиват шансовете на националите ни по футбол за всеки международен турнир – бързо и рязко. Да идват Мери Бойс Бенд, за да изпеят песента за есента. Вече вадим пуловери, вълнени чорапи с дупки на палците и псуваме през зъби кога изпуснахме топлите месеци, работейки в офиса.

После се сещаме, че целият този негативизъм ни погубва и решаваме да мислим позитивно. Така и на теб ще сме ти полезни, а знаеш, че сме най-добрите ти приятели. Зад ъгъла дебне есенна депресия. И трябва да намерим начин да й се противопоставим. Тук си записваме начините, с които да се справим. Чети, наизустявай и разпространявай. Знанието е сила. Брато е общество.

Спри новините

Ако досега си вечерял, гледайки емисиите на Нова, БТВ и другите телевизии, просто спри. Тяхна цел №1 е само гадости да дават, лошото попива повече, винаги е било така. Този навик с телевизора е по-вреден и от пушене на две кутии цигари без филтър. Ще слушаш само за убийства, катастрофи и неща, които реално не те правят щастлив. В същото време няма да чуеш за кофти политиката, която ни води към дъното на всички класации в Европа, за лошата храна и високите цени, както и за хубавите неща, които все пак се случват. Изобщо новините водят до депресия без значение кой сезон е. Освен това Юксел прави лапсуси дори, кагато изказва едносрични думи. Мхм!

Купи си тапи за уши

Не ги ползвай само, за да спиш, докато комшията прави купон в понеделник вечер. Ходи с тях в градския, в офиса и в магазина, където непознат ще те предреди, за да се почувства и той победител в тоя клет живот. Тапите за уши ще те отделечат максимално от простотията, която е плъзнала като пандемия сред хората и ще те накара да гледаш на света по един по-различен, позитивен и красив начин. Ако не чуваш нищо, нема на какво да се ядосваш. В случай, че има само от евтините в аптеката, вземи си слушалки, дето се ползват от работниците по строежите, когато къртят стени и греди от бетон.

Поглези се

Поредният ни съвет също е свеж. Нашите приятели от Derma-Act са пуснали яка оферта за лазерна епилация за мъже. Ще се почувстваш по-готин, по-як, по-чист, в крак с времето. Всичко това носи позитиви. Цъкни тука за яката оферта. Казвали сме ти, че на +359 88 974 1417  и +359 88 277 2771 се записва час. Могат да махат грозни татуси, да присаждат коса, да те направят по-адекватно изглеждащ за мацките. Изобщо не се колебай, сър. Есенната депресия се бори с подобрения. Тия пичове могат.

Разходка

Представи си, че тоя път петите ти няма да се набият от грапавия асфалт и кривите плочки на тротоара. Излез и подишай чист въздух, майка му стара. Сложи ръцете отзад на гърба, сключени сигурно в едно. Почни да си свиркаш или просто бъди с шумоизолиращите слушалки за строежни дейности. Наемите са високи, апартаментите са непосилни, инфлацията ни задушава, комшията е педераст и така нататък – имаш душевни терзания да изглаждаш. Крачка по крачка – разтъркване между краката става, ако си по-дебел като единия наш администратор. Айде бегай.

Пиенье

Добрата стара пукница също може да се извади от есенната депресия и да те вкара в изтрезвителното или просто в токсикологията, ако мешаш с райски газ, което изобщо не ти го препоръчваме, тва са изгъзици за тъпанари. Пий си бирата, ракията и уискито и си питай дедовия. Алкохолът ще те отпусне, ще подобри съня ти, вероятно и перисталтиката, ако комбинираш с развалена руска салата, така че няма какво да се чудиш. Гаврътвай чашки ежедневно. Даже почни от сутринта, само не сядай зад волана. Вози се в градския транспорт – там ти е мирисало на смрад години наред, време е ти да ги окадиш с алкохолните пари на вода “Ахелой”. Яко би било да комбинираш и шумоизолиращите тапи, разходката и пиенето. Ще има огромен ефект.

Колело

Ако нямаш, купи си, брато. Да, колелата не са евтини, но пък инвестицията си заслужава. Ако караш сутрин рано или вечер късно, е доста освежаващо, тъй като температурите няма да ти докарат температура или слънчев удар. Ако караш през деня пък е доста приятно, така че време да имаш само и желание. Длъжни сме да те предупредим, че колела се крадат, така че си купи и стабилна заключалка. Ако може верига, най-сигурно. Никога не оставяй колелото без надзор, дори заключено, защото свиват седалки, капли и светлини. Не питай от къде знаем.

п.п. Само не си слагай bluetooth колонка, хич не е яко, колкото и да ти се струва така.

Конзола

Купи си някоя игра, ако вече имаш козола. Ако нямаш, взимай PS5, вече не струват колкото един Ситроен на 200 000 км. Има яки игри, препоръчваме ти поредицата The Last of us. Ако имаш стабилни нерви, инвестирай в новата ФИФА, която се казва EA Sports FC 24 и излиза на 29 септември. Ако си фен на класиката, заложи на Mafia Trilogy. Горещо препоръчваме и зверските приключения в Uncharted. Фен си на Sci-Fi? Тогава за теб е Returnal. Още ли си мислиш, че есенната депресия ще те пребори?

Много смях

Длъжни сме да ти препоръчаме и нашата втора книга “Как да оцелееш в България”. Яка е, не само защото ние сме я писали, а защото наистина ще се забавляваш с много свеж хумор с нещата от живия живот. Томчето съдържа практични и изпитани съвети, с които читателят да развие полезни умения за оцеляване в “Люлин”, Враца, на сватба, в такси и като цяло в България. Давай смело и няма да съжаляваш!

Кефи ли те?

Гръцки елитен тим към свой футболист: Не ти желаем успех

Тръгна петиция в защита на Милена