in

Яко!Яко!

“Заложникът” с Лиъм Нийсън измести “Опенхаймер” в кината

В света на киното също има класации, брато. А последният уикенд на август екшънът с Лиъм Нийсън “Заложникът” застана начело на зрителски интерес, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Римейкът на испанският филм от 2015 г. “El Desconocido”, в който директор на банка не трябва да спира да шофира, за да не избухне бомба в колата му, е гледан от 6 547 зрители и има 81 882 лева приходи от билетите им. В Америка това е сумата, генерирана от населено място с 500 души, вероятно.

Мрачна симфония от мистерия и страх с „Призраци във Венеция“ (ВИДЕО)

На втора позиция е “Опенхаймер”, който от излизането си на 21 юли не слиза от челната тройка на топ 10, но ето, че сега сдаде върха. Историята около създаването на атомната бомба и терзанията на ръководителя на екипа заради употребата й върху мирно население вече са гледани от 177 902 зрители и филмът има 2 239 389 лева приходи.

Трето място заема екшън-фантастиката “Мега звяр 2: Падината”, създадена по втората от общо осемте книги на Стив Олтън. За месец в кината филмът с Джейсън Стейтъм в главната роля е видян от 67 877 зрители и има 872 884 лева приходи.

На четвърто място е “Костенурките Нинджа: Пълен хаос”, който е седмият по ред от франчайза. Тийнейджърският период на четиримата герои из улиците на Ню Йорк е гледан от 40 683 зрители и отчита 418 392 лева за трите седмици в кината.

Пето място е за “Барби” с Марго Роби и Райън Гослинг в главните роли. Пренасянето на популярната кукла и нейния спътник от света на куклите до света на хората и обратно е гледано от 196 795 зрители, като за месец и половина приходите от билетите са 2 190 992 лева.

Шеста позиция заема биографичния “Gran Turismo”. Филмът за реалната история на екип от аутсайдери – играч от работническите квартали, провален състезател и идеалистичен директор на моторни спортове в автомобилна компания е вече трета седмица по екраните, като са го гледали 22 708 зрители и има 275 263 лева приходи.

Кефи ли те?

Бодигард пази Меси дори по време на мачовете (ВИДЕО)

Осъдиха центурион, опипал туристка в Рим