in

Яко!Яко!

Три силни и много мотивиращи филма

Киното е в амок, брато. Все по-рядко попадаме на читав филм, който да ни прикове вниманието. Тук сме, за да ти дадем 3 добри такива. Можеш да ни послушаш и да се довериш, а може и да ни теглиш една майна. Важното е да ти е гот.

100 metros/100 метра (2016)

Базиран на невероятната истинска история на мъж с поставена диагноза “множествена склероза”, който не се предава и опитва да завърши триатлон: 3,8 километра плуване, 180 километра колоездене и 42 километра бягане. За да завърши тази непосилна за болен човек задача, не му достигат 100 метра бягане…

Аir/Въздушния (2023)

Позната донякъде история, която сега намира своя нов ъгъл, брато. Създаден от носителя на Оскар Бен Афлек, „Въздушния“ разказва историята за легендарното партньорството между Майкъл Джордан и Nike. Сделката за линията Air Jordan е революционна за времето си и променя изцяло света на спорта и съвременната култура. Чели сме книгата, но филмът също си заслужава. Лентата показва битката за надмощие в бизнеса между екипа, който ще заложи всичко на карта и безмилостната конкуренция. Те трябва да спечелят на своя страна една безкомпромисна майка, която знае стойността на сина си и вярва в несравнимия му талант и баскетболния феномен, който ще се превърне в най-великия играч на всички времена.

Unbroken/Несломен (2014)

Носителката на “Оскар“ Анджелина Джоли е режисьор и продуцент на НЕСЛОМЕН, епична драма, проследяваща невероятния живот на олимпийския и военен герой Луис “Луи“ Замперини (Джак О’Конъл). Той, заедно с двама други членове на екипажа, оцелява на сал в продължение на 47 дни след почти фатална самолетна катастрофа по време на Втората световна война, но е пленен от японския флот и е изпратен във военнопленнически лагер.
Създаден по адаптация на ползващия се с огромна популярност роман на Лора Хиленбранд “Сийбискит: американската легенда“, НЕСЛОМЕН представя на големия екран невероятната и вдъхновяваща история на Замперини за издръжливостта и силата на човешкия дух.

Кефи ли те?

Това е смешно: БФС зове за феърплей в края на сезона

Кой ще спечели Лига Европа? (АНКЕТА)