in

Смех!Смех!

Това е смешно: БФС зове за феърплей в края на сезона

Ние апелираме за трезвеност

Изключително забавно съобщение се появи на сайта на БФС, брато. Явно на някого в Комисията по етика и феърплей към футболния съюз му е било скучно и е решил да напише нещо.

Въпросният орган отправи официален призив към всички участници във футболния процес за стриктно спазване на правилата на етиката и честната игра в заключителните кръгове от футболния сезон. Направи го броени дни след един изключително интригуващ кръг във Втора лига, в който всички, борещи се за изпадане, победиха. Направиха го в момент, когато и битката в Първа лига за спасение е повече от любопитна, а коефициентите за успех на “Пирин” над “Ботев” (Враца) се котираше на около 1.15 в деня на срещата.

Съобщението идва около две седмици, след като в “Надежда” ръководството на “Локомотив” извади детектора на лъжата, за да провери цели трима свои футболисти от всички 25! Резултатите били негативни. Отделен въпрос е кои точно са били вързани за машината и защо точно те.

Въпросният призив идва 48 часа, след като един съдия даде 8 минути продължение в мач на “Лудогорец”, но така и не успя да ги добута до победа, въпреки всички нелепи отсъждания. Въпросният рефер изглеждаше като Луи дьо Фюнес – комичен и нелеп. Е, сега феърплеят до края на сезона е гарантиран! Имаме и още примери в джоба, но няма да се хабим излишно. В БФС са слепи за тези неща от години. А и българският футбол е доказано честен, все пак няма нито един арестуван за уреждане на мачове.

“Считаме, че опазването на феърплея и на доверието на футболната общественост към честното и достойно съревнование на терена е ключово за авторитета на българския футбол.

Комисията стриктно ще упражнява мониторинг върху развитието на футболните срещи и поведението на всички участници в тях. Ще се предприемат и прилагат необходимите мерки при констатирани нарушения.

Апелираме футболните фенове да спазват обществения ред на стадионите преди, по време и след двубоите и да не употребяват опасни за живота и здравето пиротехнически средства.

Комисията напомня на организаторите на мачовете да упражняват щателен пропускателен режим за предотвратяване на внасянето на забранени предмети на стадиона.

Обръщаме се към цялата футболна общественост с призив за общи усилия в опазването на имиджа на футбола, феърплея и честната игра!”

Кефи ли те?

Задават се „Привидения в къщата“ това лято

Три силни и много мотивиращи филма