in

Яко!Яко!

Везенков е №1 в Европа (Видео)

Имаме изключителен повод за гордост, брато. Най-добрият баскетболист в Европа е българин. Неговото име е Александър Везенков. Звездата на “Олимпиакос” научи голямата новина на специална церемония в Каунас, където ще се игра финалната четворка. Най-добрият български баскетболист бе обявен за MVP от своето семейство – баща си, майка си и сестра си.

По този начин българският национал се превръща в 16-ия баскетболист в историята на Евролигата, който печели най-значимия индивидуален трофей. Везенков се присъединява към легендарната компания на великани като Хуан Карлос Наваро, Димитрис Диамантидис, Василис Спанулис, Серхио Родригес, Нандо де Коло, Серхио Юл, Лука Дончич, Василие Мицич, Никола Миротич и Тео Папалукас, които също са печелили отличието веднъж в своите кариери. Единствено Везенков и де Коло (през 2016-а) обаче са успявали да достигнат както до MVP наградата, така и до наградата за реализатор №1 в един и същи сезон.

Спортист №1 на България за миналата година бе категорично най-добрият играч на най-добрия отбор, като до началото на финалната четворка той постигаше средни показатели от 17,2 точки и 6,8 борби при коефициент на полезно действие от 21,2. Така националът ни си заслужи да бъде и в идеалната петица на турнира.

В петък Везенков ще се изправи срещу “Монако” в полуфинал от финалната четворка, а много ни се иска в края на турнира българинът да вдигне още една купа, но вече като шампион на Европа. А после? Силно се надяваме да стоим будни до късно и да го гледаме в НБА!

Кефи ли те?

Тайната съставка на Крал Чарлз в диетата е коктейл

Майката на Ергенът – нов главен прокурор!