in

Яко!Яко!

Световни шампиони сме по риболов

Ликувай, народе, имаме повод за гордост. Националният отбор на България, но не по футбол, триумфира като световен шампион по спортен риболов на пъстърва с изкуствени примамки. Какво ли не прави един мъж, за да е далече от жена си?!?Рибарският мондиал се проведе на река Въча близо до родопския град Девин с участието на отбори от 17 държави.

Новото гадже на Григор Димитров (СНИМКИ)

След нашите на подиума се качиха чехите и италианците. Освен златните медали в отборното класиране, българският състезател Тодор Костадинов стана световен шампион в индивидуалното класиране. На второ място завърши друг българин – Люси Дремалов, трети стана италианецът Давиде Недроти.

За двата състезателни дни българските състезатели уловиха общо 368 пъстърви, най-много от всички отбори. Нашите излязоха на Въча предвождани от капитана Георги Гетов (КСР „Михалково“), в състава бяха още Тодор Костадинов („Фиш 24“), Люси Дремалов („Фишинг Зоун“) и Стефан Йорданов („МФ Такъл“). И четиримата се оказа отлично подготвени в риболова на балканска пъстърва с блесна, воблер и силикон.

С две секторни победи още в първия манш в събота и уловени 146 риби нашите оглавиха класирането. Във втория състезателен ден съставите на Чехия и Италия се опитаха да атакуват титлата, но българите отново показаха най-майсторския улов и отнесоха конкуренцията със смайваща разлика в точките. Тодор Костадинов грабна световната титла по изключително драматичен начин, с две уловени пъстърви в последната минута на състезанието.

За световното първенство Въча беше зарибена с един тон пъстърва. Реката беше разделена на четири сектора, като във всеки от тях ловеше по един състезател от всяка от участващите нации. Стотиците зрители станаха свидетели на вероятно най-атрактивното състезание по спортен риболов, провеждано някога у нас. Риболовът беше изключително динамичен, с много движение на състезателите по брега на Въча. Пъстървите бяха много борбени, при изваждането им скачаха над водата и нерядко успяваха да се откачат от куките, които по регламент са без контри. Всеки от риболовците беше длъжен да пусне обратно уловената риба във водата.

За българските майстори в улова на пъстърва със спининг това е най-големият успех за всички времена. Дотук нашите имаха спечелени три бронзови медала отборно, една вицешампионска титла на Георги Гетов индивидуално и трето място на Тодор Костадинов. Гетов и Костадинов влизат в топ 5 на световната ранглиста на ФИПС.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brato.BG (@brato.bg)

Кефи ли те?

Известните футболисти, ако бяха бедни (СНИМКИ)

Смъртта е само началото с „Призраци във Венеция“ по Агата Кристи (ТРЕЙЛЪР)