in

Яко!Яко! Смех!Смех!

Преди 18 месеца: Фенове на “Наполи” откраднаха колата на Спалети

Ако днес си отвориш Фейсбук или инстаграм, брато, много е ворятно да разбереш, че Наполи е новият шампион на Италия. След 33-годишно чакане, любимият отбор на Диего Марадона отново ликува със Скудетото. В типичен за южняците стил, градът се тресе от фойерверки, скандирания, бомби и изобщо всичко, което може да влезе в употреба. Героите са ясни – Виктор Осимен и Квича Кварацхелия са лидерите на тима, но архитект на отбора е Лучано Спалети.

Академията на Аякс: 90 скаути, уроци по психология и такса 1 евро

А всичко беше толкова различно преди по-малко от две години. С пристигането си в Неапол, треньорът се сблъска с нравите на Юга. Колата му бе открадната, но не заради модела й! Тя бе Фиат Панда. Плакат пред стадиона даде да се разбере, че инцидентът не е случаен.

“16-10-21: Спалети, ще ти върнем “Панда”-та, само си тръгни. Подпис: Крадците”.
Отговорът му тогава бе лаконичен: “Дали ще приема сделката? Да видим в какво състояние ще ми върнат “Панда”-та. Ще проследя и километража, да видя колко са навъртяли. И е важно всички CD-та на Пино Даниеле да са си на мястото! Иначе – никаква сделка!”
18 месеца по-късно същите тези крадци вероятно са част от празненствата в Неапол, които ще продължат поне до края на лятото. А Спалети? Той вече не си иска колата. Сега е време да се наслади на първата си титла в Италия. А можеше просто да си тръгне в онзи есенен ден и да приеме, че не е желан в Неапол.

Кефи ли те?

„Пазители на Галактиката Volume 3“ тръгна по кината

Два яки мача от Серия А по телевизията в събота