in

Смъртта на Марадона влиза в съда!

8 обвиняеми за базрасъдно и непълноценно лечение

Аржентина се готви за делото на века, брато! Убит ли е Диего Марадона? Смъртта на футболната легенда влиза в съда по решение на Камарата по обжалванията в Сан Исидро след иск на прокурорите. Още през 2021 година експертна група от 20 най-добрите медици в страната, заключи, че Дон Диего „би имал по-добри шансове да оцелее“ с адекватно лечение в подходящо медицинско заведение. А проведеното домашно лечение е било „безразсъдно“ и „непълноценно”.

Уволниха погребални работници, направили си селфи с Марадона

Така неврохирургът Леополдо Луке, психиатърът Агустина Косачов, психологът Карлос Анхел “Чарли” Диас, лекарят-координатор на Swiss Medical prepaid, Нанси Едит Форлини, координаторът на медицинската сестра Мариано Ариел Перони, медицинските сестри Рикардо Омар Алмирон и Дахиана Гизела Мадрид и лекарят Педро Пабло Ди Спаня ще се изправят пред Темида, за да защитят своята теза, че са направили най-доброто за здравето на Диего Марадона. Ако не успеят да го докажат обаче, ги очаква присъда между 8 и 25 години.

При двама от тях ситацията е дори по-сложна, тъй като се сдобиха с допълнителни обвинения. Луке ще бъде разследван в „използване на фалшив личен документ“, заради подправяне на подписа на Диего Марадона, за да поиска медицинския му картон. А Агустина Косачов е обвинена в професионално фалшифициране на документ за психологическа годност на пациента. Предполага се, че е предоставила свидетелства за умствена годност на легендата, без да е провеждала преглед.

Дон Диего, легенда на Аржентина и “Наполи”, бе открит мъртъв  на 25 ноември 2020 година на 60-годишна възраст. Той се възстановяваше от мозъчна операция на кръвен съсирек. Известна бе дългогодишната му зависимост към наркотиците и алкохола. Последните си дни прекара в къща под наем в луксозен квартал на Буенос Айрес, където беше настанен, след като беше изписан от болницата.

Кефи ли те?

Ловеч, идваме!

Мъж направи 3206 лицеви опори за час