in

WTFWTF Яко!Яко!

Учен живее под вода в продължение на 100 дни

Ако се оплакваш, че ти е скучно, брато, винаги може да намериш някакво интересно развлечение, било то и с научна цел. Почерпи пример от Джо Дитури. Бившият водолаз от военноморските сили на САЩ и експерт по биомедицинско инженерство, сега живее под вода. В рамките на 100 дни той ще се подвизава в помещение с площ 55 кв. м на 30 фута (10 метра) под повърхността на Флорида Кийс. Започнал е този начин на живот от 1 март и планира да остане до юни. По всяка вероятност не става въпрос за бягство от жената, но знае ли човек.

По този начин той ще счупи рекорда за най-дълго време, прекарано в среда под повърхността на океана, но не това е важната част. Братото провежда изследвания на въздействието на хипербарното налягане – когато налягането на въздуха е по-голямо, отколкото би било на морското равнище – върху човешкия организъм. Той се надява да използва времето, прекарано под повърхността, за да проучи какво е въздействието на живота в тази среда с високо налягане върху здравето му.

Интересно е, че начинанието на Дитури ще бъде много различно от живота на подводница. Подводниците са херметизирани, когато са потопени, и се поддържат под налягане на морското равнище. Това означава, че няма значителна разлика в налягането, дори когато подводницата е на дълбочина стотици метри.

Кефи ли те?

Най-лудият тъч във футбола (ВИДЕО)

Коя би уважил, брато?