in ,

Впечатляващи кино трансформации (Част първа)

Филмовите актьори стават все по-яки с всеки изминал филм. И под яки нямаме предвид красиви, а здрави и мускулести. Типичен пример за това е Скалата, който очакваме скоро да изиграе Гъливер без да бъдат използвани допълнителни ефекти, но както и да е.

В тази поредица ще ти представим част от най-впечатляващите трансформации на холивудските звезди, които сме гледали на големия екран. Те ще ни разкрият как са се подготвяли за своите роли – тренировки, хранителен режим и прочие. Единственото, което трябва да знаеш е, че няма нищо лесно, дори и само да напишеш този материал, пък камо ли да отидеш в залата и да тренираш като Марк Уолбърг, Вин Дизел, Даниел Крейг или Том Харди.

Jeremy Renner Hawkeye newpic1

Джереми Ренър
Години: 42
Филм: Отмъстителите в действие (2010)

Ренър плува в буйните води край бреговете на Калифорния от тийнейджърските си години. Той твърди, че е поддържа добра физика през целия си съзнателен живот, като продължава да плува и по време на ролите в “Превъзходството на Борн” и “Отмъстителите”, където обучението по ръкопашен бой е задължително. Редовно участва и в MMA боеве, които също го държат в добра форма.

karl-urban-dredd-photo-call-mens-health-uk-feature-03
Карл Ърбън
Години: 40
Филм: Дред 3D (2012)

Карл Ърбън се подлага на интензивни тренировки в продължение на 14-седмичен период, за да изглежда толкова стегнат и подвижен в ролята на съдия Дред в Dredd 3D.

“Тренирах по два пъти на ден, хранех се по 6-7 пъти и това беше ад”, признава той с усмивка  след края на снимките.

“50% от това да влезнеш във форма е правилното хранене, така че на всеки два часа трябваше да се храня с правилните хранителни вещества, за да могат мускулите да се възстановяват и да растат. Да останеш във форма е работа на пълен работен ден, която дори не харесвам. Работата по филма беше интензивна, но аз се мотивирам в такава среда”, казва батко ти Карл.

Paul_Walker__04Пол Уолкър
Години: 39
Филм: Опасно Синьо (2005)

Преди да започне снимки в Опасно синьо, Поул Уолкър е релефно, но сравнително слабо момче, което участва като полицай съзтезател в “Бързи и яростни”.

За да снима заедно с Джесика Алба в подводния трилър “Опасно синьо” обаче, той трябва да качи маса и да орелефи фасадата. Пол прави това със собствен режим, който нарича “тренировка – домашен затвор”. Вместо да се поти във фитнеса, Уолкър тренира у дома, подлага се на здрава тренировка, чрез която цели да повиши телесното си тегло. Той използва вериги, пудовки и прави спринтове около дома си. Звучи трудно, но резултатите си струват.

Можеш сам да видиш на снимката. Да знаеш от нас, че всичко се постига с воля. А ти си мъж, имаш топки, така че имаш и воля, брато.

Джейк ДжиленхолPrince-of-Persia-a-Frame-with-Jake-Gyllenhaal
Години: 32
Филм: Принцът на Персия – Пясъците на времето (2010)

Четири месеца е времето, за което Джейк Джилънхол влиза в оптимална форма. За четири месеца той изкарва коремната преса, с която се появява за снимките за “Принцът на Персия – Пясъците на времето”. В този период актьорът се подготвя интензивно с помощта на личен треньор, който преобразява живота му до такъв на топ атлет. “Нямаше нищо трудно, човече, платиха ми, за да вляза във форма”, признва актьорът.

Програмата 

Предтренировъчно хранене: половин банан, ядки и кафе.

Сутрешна тренировка

Час и половина кардио тренировка, облечен с 10 кг. бронирана жилетка, която симулира теглото на доспехи. Интервална тренировка (10 минути спринт под наклон, последван от упражнения за корем). Тази последователност се повтаря пет пъти, след това 10 минути тичане, последвани от стречинг.

Закуска

Омлет от белтъци, малък протеинов шейк и изотонични напитки за попълване на изгубените соли по време на тренировката.

Обяд

Печени картофи с риба тон и салата.

Вечерна тренировка

Един час тренировка с помощта кабели, които симулират битки с меч, набирания, лицеви опори, упражнения за корем, стречинг.

Вечеря

Супа и един протеинов шейк.

Закуски / допълнения

Два литра вода, протеинови барове, черен шоколад, добавки, богати на омега-3, 6 и 9. Никакви храни, съдържащи рафинирана захар. Е, ти кво си помисли?

Джейсън Момоа
Години: 33
Филм: Конан Варварина (2011)

BAM_8096rsz_R
Родом от Хавай, Джейсън Мамоа добавя близо 13 кг за впечатляващия си вид, за да изграе главната роля във филма от 2011 – Конан Варварина. Необходимо, като се има предвид, че тази роля вече е играна от Арнолд Шварценегер в средата на 80-те. Момоа, който играе Хал Дрого в Game of Thrones, преминава от 95 до 106 кг с помощта на метод, наречен Ускорени Резултати 7 (AR 7), разработен от неговия треньор Ерик Лакист, който включва по-малко упражнения и много къси серии.

“За 30 минути, ще направите 330 повторения на три упражнения – два до три пъти повече отколкото в типична олд-скуул тренировка “, призна треньор Лакист. “Но тъй като те са групирани в не повече от седем повторения, фокусът е върху изграждане на мускулите”, обобщава той.

Тренировката включва серии с повторения от 7-6-5 за всяко упражнение.

“Беше адски трудно, но това промени всичко – от начина, по който ходя, до това как се чувствам, структурата ми се усили “, казва Mомоа, които допълва обучението си с диета,която залага на печено пиле и натурално фъстъчено масло.

„Целта е да се изгради не само размерът, но и да съм пъргав и бърз”, разкрива Джейсън.

Този метод на трениране дава на Джейсън Момоа фантастично кардио, с което гори калории, поради много малката почивка между сериите.

Първа серия

Мъртва тяга
Клек
Подскоци

Втора серия

Суинг с пудовка
Бърпи
Хвърляне на мед. Топка в земята

Съвет към теб, брато: избери си идол, мотивирай се и влизай в залата. Лятото е в разгара си, има смисъл, тъй като през зимата ще се освиниш.

Материалът е вдъхновен от американското сп. “Спорт и фитнес”

Кефи ли те?

Коя е идеалната жена за Кание Уест?

Кейт, Уилиям, кръстете детето Гацо